top of page

5 juli

1965 - In de Hitsville USA-studio’s in Detroit namen The Four Tops 'It’s The Same Old Song' op. Binnen twee weken lag de single in de winkel. De single kwam op 31 juli 1965 binnen in de Billboard Hot 100 en bereikte de vijfde plaats.

1946 - De Franse ontwerper Louis Rénard onthulde de bikini. En dat sloeg in als een bom. In Frankrijk werd het bijvoorbeeld zo verdorven gevonden dat het tot 1956 niet in Franse woordenboeken werd opgenomen. Rénard omschreef zijn creatie trouwens ooit als "vier driehoekjes van niets". 1950 - Geboorte Amerikaanse zanger, songwriter en acteur Huey Lewis van Huey Lewis and the News, die midden jaren 80 hits scoorden met o.a. 'Stuck with you', 'Hip to be square' en 'The Power of Love' uit de soundtrack van de film ‘Back to the Future’ met Michael J. Fox. Huey Lewis wordt vandaag 74 jaar.


1957 - De eerste Fiat 500 werd geïntroduceerd. Het is één van de kleinste auto's die in massaproductie gemaakt zijn. Veel luxe had dit eerste model van de Fiat 500 niet. Zo konden de raampjes niet open. Gelukkig had hij wel een open dakje.


1964 - De Noord-Ierse groep Them nam 'Baby Please Don’t Go' en 'Gloria' op. Die werden op 6 november 1964 op single uitgebracht. In Vlaanderen werd Them in 1967 herontdekt. Op 1 juli 1967 kwam Gloria de Top 40 binnen.


1965 - Geboorte Sergio, pseudoniem van Serge Jean Karel Quisquater. Hij werd bekend als de mannelijke helft van het duo "Taste of Joy" met zangeres Sandy, de latere Xandee. Ze brachten meerdere singles en albums uit. Later veranderden ze hun naam in Touch of Joy en behaalden daarna ook internationale successen. In 2002 vertegenwoordigde hij België op het Eurovisiesongfestival met het nummer 'Sister'. Hij wordt vandaag 59 jaar.


1973 - In Londen ging 'Live And Let Die' in première. Dit was de eerste James Bond-film waarin Roger Moore de hoofdrol van geheim agent 007 speelde. Jane Seymour was zijn tegenspeelster. James Bond-fans in Vlaanderen moesten nog even geduld hebben. Hier ging 'Live And Let Die' vanaf 13 december 1973 in de bioscopen draaien. Op 18 juni 1973 werd de titelsong van Paul McCartney & Wings uitgebracht. 2021 - Overlijden Raffaella Carrà, Italiaanse presentatrice, danseres, actrice en zangeres. Ze was erg populair in Italië, maar ook in Spanje, waar ze enkele televisieshows presenteerde. In België is ze vooral bekend van het nummer 'A far l'amore comincia tu', beter bekend onder het refrein 'Scoppia, scoppia mi sco'. Ze is 78 jaar geworden.

Comments


bottom of page