top of page

5 februari

1962 - De eerste opnamesessies voor Ray Charles' 'Modern Sounds in Country and Western Music' vonden plaats in de Capitol Studios in New York City. Door veel critici beschouwd als zijn beste studioalbum. De eerste single van het album, 'I Can't Stop Loving You', werd een enorme hit.

1953 - Geboorte Freddie Aguilar, Filipijns muzikant en zanger. In 1980 scoorde hij wereldwijd een hit met 'Anak' (Filipijns voor 'zoon'). Het werd uitgebracht in 55 landen, in 26 verschillende talen. De originele versie in het Tagalog bleek het populairst. In Vlaanderen bereikte de single de 7e plaats. 2006 - Overlijden voormalige muziekuitgever/radiomaker Sylvain Tack. Nadat hij carrière maakte als bedenker van de Suzy-wafel richtte hij zijn pijlen op de Vlaamse showbizz. Hij werd manager van o.a. Paul Severs, Joe Harris, Ivan Heylen en John Terra. Later werkte hij bij Radio Atlantis en bij Mi Amigo. In diezelfde periode richtte hij ook het jongerenblad Joepie op. Vanaf de jaren ’80 kwam hij vooral in het nieuws met fraude, drughandel en smokkel. Het leverde hem een gevangenisstraf van 5 jaar op. Hij werd 72 jaar en pleegde vermoedelijk zelfmoord.


2020 - Overlijden Kirk Douglas, Amerikaans acteur, filmproducent, filmregisseur, activist en auteur. Hij heeft in totaal aan meer dan 85 producties deelgenomen, waaronder kaskrakers en klassiekers als 'Lust fot Life' en 'Spartacus'. Hij is de vader van acteur Michael Douglas. Kirk Douglas is 103 jaar geworden.


bottom of page