top of page

5 april

2006 - Overlijden Gene Pitney. Voordat hij zelf een carrière als zanger begon, schreef hij nummers voor andere artiesten. Voor Ricky Nelson schreef hij de klassieker "Hello Mary Lou". Eind jaren tachtig genoot hij een come-back met een nieuwe versie van zijn oude hit "Something's Gotten Hold of My Heart", dat hij ditmaal als duet zong met Marc Almond. Gene Pitney is 66 jaar geworden.

1942 - Geboorte Alan Clarke, zanger van de Britse pop/rockgroep The Hollies die meer dan 30 top 40-hits hebben gescoord, waaronder 'Bus Stop', 'Carrie Anne', 'He Ain't Heavy, He's My Brother' en 'The air that I breathe'. Hij stopte met optreden in 1999. Alan Clarke wordt 81 jaar.


1950 - Geboorte Agnetha Fältskog. Bekend van de Zweede groep ABBA, maar ook bekend van de solo-hits 'Wrap Your Arms Around Me', 'The heat is on' en 'I won't let you go'. Ze wordt 73 jaar.


1954 - Elvis Presley nam zijn debuutsingle 'That's All Right' op.


1960 - Ben Hur, de film van William Wyler werd bekroond met elf Oscars.


1985 - Honderden radiostations over de hele wereld draaien op hetzelfde moment dezelfde plaat: 'We Are The World' van USA for Africa. Met de verkoop van de plaat werden mensen geholpen in hongerend Afrika. 2008 - Overlijden Charles Heston, Amerikaanse acteur. In 1950 debuteerde hij in de film 'Dark City'. Eén van zijn eerste grote filmrollen was die van Mozes in 'The Ten Commandments' uit 1956. Zijn acteerloopbaan kreeg een enorme impuls met zijn hoofdrol als Judah Ben-Hur in 'Ben-Hur' uit 1959. Hij kreeg hiervoor een Oscar voor de beste hoofdrol. Hij is 84 jaar geworden.


2022 - Overlijden Bobby Rydell, Amerikaanse zanger. In 1958 tekende hij een platencontract dat hem een jaar later de hit 'Kissin' Time' opleverde. De daarop volgende single 'We Got Love' werd de eerste van zijn in totaal zes top 10-hits. Grote hitsuccessen vierde hij in 1960 met 'Wild One', in hetzelfde jaar bereikte hij met het nummer 'Swingin' School' uit de film 'Because They're Young' de top 10. Na 'The Cha-Cha-Cha' had hij in 1963 een laatste hit met 'Forget Him'. Hij is 79 jaar geworden.
bottom of page