top of page

4 oktober

1947 - Geboorte Julien Clerc. Halverwege de jaren zeventig kende de Franse muziek een enorme opleving. Boegbeeld van deze Franse invasie was Julien Clerc. Met zijn warrige krullendos en enorme charisma veroverde hij de harten van alle vrouwen. In 1971 scoorde hij zijn eerste grote hit: 'Ce N’est Rien' Daarna volgden nog o.a. 'Si On Chantait', 'Elle voulait qu'on l'appelle Venise', 'This melody' en 'Hélène'. Julien Clerc wordt vandaag 76 jaar.

1883 - De Orient Express reed voor het eerst


1949 - Geboorte Luc Appermont, Vlaamse televisie- en radiopresentator. Gedurende 33 jaar was hij ook één van de vaste stemmen bij Radio 2 waar hij het populaire programma 'De zoete inval' presenteerde. Bij de openbare omroep presenteerde hij in de jaren 70 het zondagnamiddagprogramma 'Binnen en buiten', 'De pak de poen show' en 'Baraka'. In september 1990 verliet hij de openbare omroep en ging hij naar de commerciële omroep VTM. Hij begon er met de dagelijkse quiz 'Waagstuk'. Nadien kwamen nog de talkshow 'Luc', 'U beslist' en 'Het mooiste moment'. Luc Appermont en zanger Bart Kaëll zijn sedert 2015 met elkaar gehuwd. Het koppel vierde in 2018 hun 40 jaar samen met een zaalshow, 'Bart & Luc intiem'. Luc Appermont wordt vandaag 74 jaar.


1955 - De Citroën DS19 werd gepresenteerd. In het Frans spreekt men de naam uit als "déesse", wat godin betekent. Hiervan is ook de troetelnaam "godin van de weg" afgeleid. Andere bijnamen zijn o.a. 'Strijkijzer'. 1959 - Geboorte Chris Lowe, Britse toetsenist die samen met Neil Tennant het popduo Pet Shop Boys vormt. Ze braken in 1985 door met 'West end girls'. Daarna volgden nog o.a. de top 10 hits 'What have I done to deserve this', 'Domino Dancing' en 'Always on my mind'. Chris Lowe wordt 64 jaar. 1961 - Geboorte Jon Secada, Cubaans-Amerikaans zanger. Hij won twee Grammy Awards en verkocht meer dan twintig miljoen albums sinds zijn Engelstalige debuutalbum in 1992. Hij is ook songwriter geweest voor onder andere Gloria Estefan, Jennifer Lopez en Ricky Martin. Zijn grootste hit bij ons was 'Just another day'. Jon Secada wordt 62 jaar.


1970 - Overlijden Janis Joplin, Amerikaanse zangeres. Nog steeds wordt zij beschouwd als één van de invloedrijkste blueszangeressen van de jaren zestig. Joplins teksten weerspiegelen een gevoel van pijn en eenzaamheid van een vrouw die een laag zelfbeeld had en gekweld werd door een gebrek aan zelfvertrouwen. In 2013 kreeg Joplin een ster op de Hollywood Walk of Fame. Ze is 27 jaar geworden.


2018 - Overlijden Walter Capiau, Vlaams radio- en televisiepresentator. Aanvankelijk werd hij populair op de radio met zijn populaire programma met telefoongrappen, 'Capriolen'. Daarna ging hij bij de BRT voor televisie werken en werd het gezicht van populaire programma's zoals 'Tienerklanken', 'Binnen en buiten' en 'Hoger, lager'. In 1989 maakte Walter Capiau de overstap naar VTM en werd er het gezicht van het succesvolle 'Rad van Fortuin' tot 1994. Daarnaast presenteerde hij eveneens VTM-successen zoals' Walters verjaardagsshow' en 'De Kinderacademie'. Hij is 80 jaar geworden.

Comentários


bottom of page