top of page

4 mei

1944 - Geboorte Dave, Nederlandse zanger die al sinds 1965 in Frankrijk woont. We kennen hem van 'Dansez maintenant', 'Vanina' en 'Du côté de chez Swann'. Hij wordt vandaag 79 jaar.

1954 - Geboorte Pia Zadora, Amerikaanse actrice en zangeres. Als zangeres is ze het bekendst van het nummer 'When the rain begins to fall', een duet met Jermaine Jackson uit 1984 dat in Vlaanderen de nummer 1 positie behaalde.


1956 - In de Bradley-studio’s in Nashville in Tennessee namen Gene Vincent & The Blue Caps vier liedjes op: 'Be-Bop-A-Lula', 'Woman Love', 'Race With The Devil' en 'I Sure Miss You'. Be-Bop-A-Lula werd als eerste single uitgebracht. Op 16 juni 1956 kwam die binnen in de Amerikaanse hitparade en bereikte de zevende plaats.


1959 - De Grammy Awards werden voor het eerst uitgereikt. Perry Como en Ella Fitzgerald waren de grote winnaars. 1959 - Geboorte Inger Nilsson, Zweedse actrice. Haar naam is onlosmakelijk verbonden met Pippi Langkous. Zij speelde de rol gedurende vier jaar: vanaf haar negende in een televisieserie en in een aantal films. Tegenwoordig verdient zij de kost als secretaresse, en woont ze in Stockholm. Ze wordt 64 jaar. 1961 - Geboorte Jay Aston, zanger van de Britse popgroep Bucks Fizz die de Britse hits 'Making Your Mind Up' (1981), 'The Land of Make Believe' (1981) en 'My Camera Never Lies' (1982) had. Hij wordt 62 jaar.


1966 - Het zesde studioalbum van Stevie Wonder werd uitgebracht, 'Up-tight'.


2018 - Overlijden van Abi Ofarim. Samen met Esther vormde hij een Israëlisch folkduo. Ze zijn vooral bekend van hun hit 'Cinderella Rockefella' uit 1968. Abi Ofarim is 80 jaar geworden.


2021 - Overlijden van de Britse zanger, liedjesschrijver en model Nick Kamen. In 1985 werd hij bekend bij het grote publiek door zijn hoofdrol in een Levi’s 501-reclame. In deze reclame kleedde hij zich uit in een wasserette tot op zijn witte boxershort om zo zijn spijkerbroek te kunnen wassen. De reclame lanceerde ook zijn carrière in de muziek omdat Madonna de reclame zag en onder de indruk was. Met het door haar geschreven nummer 'Each Time You Break My Heart' scoorde Nick Kamen in 1986 een wereldwijde hit. Madonna is trouwens ook te horen in het achtergrondkoor bij dit nummer. Met een cover van het nummer 'Loving You Is Sweeter Than Ever' van The Four Tops scoorde Nick Kamen in 1987 zijn tweede grote hit. De derde hit volgde in 1990 met 'I Promised Myself'. Nick Kamen is 59 jaar geworden.

bottom of page