top of page

4 juli

1958 - The Everly Brothers bekleedden de Britse nummer 1 positie met 'All I Have To Do Is Dream'. De eerste nummer 1-single van het duo werd opgenomen in slechts twee takes en bevat Chet Atkins op gitaar. Het lied is geschreven door het man en vrouw songwriting team Felice en Boudleaux Bryant.

1776 - De Amerikanen vieren vandaag onafhankelijkheidsdag. Op deze dag in 1776 werd namelijk de onafhankelijkheidsverklaring aanvaard van de Verenigde Staten. Die datum staat ook gegraveerd op het Vrijheidsbeeld in New York. 1952 - Geboorte Engelse muzikant John Waite. Hij was zanger van Bad English en The Babys. In 1984 had hij een solohit met 'Missing You'. John Waite wordt vandaag 71 jaar.


1964 - The Beach Boys begonnen een twee weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'I Get Around', de eerste nummer 1 van de groep, wat een nummer 7 hit was in het VK. Het is opmerkelijk vanwege zijn back-to-front-structuur - het begint met een refrein en heeft twee korte coupletten.


1995 - Overlijden Eva Gabor. Ze werd geboren in Boedapest als jongste dochter van Vilmos en Jolie Gabor. Zij was de eerste van de familie die naar Amerika trok om er een carrière als actrice op te bouwen. In 1941 speelde ze haar eerste filmrol in de film 'Forced landing'. Haar grootste succes behaalde ze in de jaren 60 met de sitcom 'Green acres', waarin ze de rol speelde van Lisa Douglas, een mondaine stadsvrouw die zich moest aanpassen aan het platteland. Eva Gabor is 99 jaar geworden. 2003 - Overlijden van Barry White. Zanger/liedjesschrijver die zeer populair was in het discotijdperk. Hij heeft in zijn carrière meer dan honderd miljoen platen verkocht. Zijn grootste hits zijn 'I'm Gonna Love You Just A Little More Baby', 'Can't Get Enough Of Your Love, Babe' en 'You're The First, The Last, My Everything'. Barry White is 58 jaar geworden.

Comments


bottom of page