4 juli

2003 - Vandaag staan we even stil bij het overlijden van Barry White, op 4 juli 2003. Zanger/liedjesschrijver die zeer populair was in het discotijdperk. Hij heeft in zijn carrière meer dan honderd miljoen platen verkocht. Zijn grootste hits zijn 'I'm Gonna Love You Just A Little More Baby', 'Can't Get Enough Of Your Love, Babe' en 'You're The First, The Last, My Everything'. Barry White is 58 jaar geworden.


1776 - De Amerikanen vieren vandaag onafhankelijkheidsdag. Op deze dag in 1776 werd namelijk de onafhankelijkheidsverklaring aanvaard van de Verenigde Staten. Die datum staat ook gegraveerd op het Vrijheidsbeeld in New York.


1927 - Geboorte Gina Lolobrigida, een Italiaanse actrice, die in de jaren 50 en 60 haar grootste bekendheid kreeg door haar rollen in een aantal Hollywood films. Zij was een generatiegenote van Marilyn Monroe, en werd beschouwd als de Europese en Italiaanse tegenpool van deze Amerikaanse ster. Als Italiaanse in Hollywood effende zij het pad voor haar landgenote Sophia Loren, die haar korte tijd later zou volgen en die haar faam nog zou overtreffen.


1995 - Overlijden Eva Gabor. Ze werd geboren in Boedapest als jongste dochter van Vilmos en Jolie Gabor. Zij was de eerste van de familie die naar Amerika trok om er een carrière als actrice op te bouwen. In 1941 speelde ze haar eerste filmrol in de film 'Forced landing'. Haar grootste succes behaalde ze in de jaren 60 met de sitcom 'Green acres', waarin ze de rol speelde van Lisa Douglas, een mondaine stadsvrouw die zich moest aanpassen aan het platteland.