top of page

4 januari

2018 - Overlijden van de Britse muzikant Ray Thomas. Hij is vooral bekend geworden als diegene die de blaasinstrumenten bespeelde bij The Moody Blues. Zo speelde hij onder meer de fluitpartij op de klassieker 'Nights In White Satin'. In 2002 verliet hij de band omdat hij het na 50 jaar wel genoeg vond. Ray Thomas overleed aan de gevolgen van prostaatkanker. Hij is 76 jaar geworden.

1975 - Elton John begon een twee weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met zijn versie van The Beatles 'Lucy In The Sky With Diamonds'. Zijn derde Amerikaanse nummer 1, het nummer bevatte John Lennon op gitaar.


1984 - Dennis Wilson kreeg een zeemansgraf. Tijdens een ceremonie in de baai van Santa Monica, zo’n twintig mijl ten noorden van het eiland Santa Catalina voor de kust van Californië, werd het stoffelijk overschot van de drummer van The Beach Boys te water gelaten. Dennis Wilson was op 28 december 1983 verdronken tijdens het zwemmen in de haven van Marina Del Rey in de buurt van Los Angeles. Uit onderzoek bleek naderhand dat hij teveel had gedronken. Dennis Wilson is 39 jaar geworden.


2011 - Overlijden van de Schotse zanger en liedjesschrijver Gerry Rafferty. Met zijn jeugdvriend Joe Egan richtte hij in 1972 de band Stealer’s Wheel op. Met deze band scoorde hij in 1973 een grote hit met 'Stuck In The Middle With You'. Later in het jaar 1973 haalde de band de top van de hitlijst met 'Late Again'. Vanaf 1977 ging Gerry Rafferty op het solopad. In 1978 kwam zijn soloalbum 'City To City' uit met daarop de wereldhit 'Baker Street'. Gerry Rafferty overleed na een langdurig ziekbed als gevolg van een leveraandoening na jarenlang alcoholmisbruik. Hij is 63 jaar geworden.

bottom of page