top of page

4 april

1964 - De bovenste vijf plaatsen van de Amerikaanse Billboard top 100 werden ingenomen door The Beatles. Op 5. 'Please Please me', op 4. 'I Want to Hold Your Hand', op 3. 'She Loves You', op 2. 'Twist and Shout' en op de 1ste plaats 'Can't Buy Me Love'.

1939 - Glenn Miller nam met zijn orkest 'Moonlight Serenade' op. Deze compositie had hij aanvankelijk geschreven als 'Gone With The Dawn'. Daarna veranderde hij de titel in 'Now I Lay Me Down To Sleep'. Uiteindelijk noemde hij het 'Moonlight Serenade'. 1965 - In Nashville in Tennessee namen Don en Phil Everly het door henzelf geschreven 'The Price Of Love op'. Met deze single hielden ze aardig stand tegen het “geweld” van de Britse beatgroepen die sinds 1964 de wereld veroverden. In de Britse hitparade bereikte de single de tweede plaats. In Vlaanderen bleef die op de elfde plaats steken. In 1976 nam Bryan Ferry een cover van dit liedje op.


1968 - De wereld werd opgeschrikt door de moord op dominee Martin Luther King. Hij werd doodgeschoten als hij om zes uur ’s avonds op het balkon stond van het Lorraine Motel in Memphis in Tennessee. De moord op Martin Luther King wordt herdacht in onder meer de liedjes 'People Got To Be Free' van The Rascals, 'If I Can Dream' van Elvis Presley, 'Pride (In The Name Of Love)' van U2, 'Loop Van Een Geweer' van Peter Koelewijn en 'Happy Birthday' van Stevie Wonder. Hij is 39 jaar geworden.


1981- Bucks Fizz won voor Engeland het 26ste Eurovisie Songfestival met 'Making Your Mind Up'.


2020 - Overlijden Patrick Francfort op 64-jarige leeftijd aan Covid-19. Als lid van The Gibson Brothers had hij succes tijdens de discoboom van eind jaren zeventig. Hun bekendste hitsingles waren 'Cuba' en 'Que Sera Mi Vida'.

bottom of page