31 juli

1964 - De Amerikaanse country-zanger Jim Reeves kwam bij een vliegtuigongeluk in de buurt van Nashville in Tennessee om het leven. De zanger zat zelf achter de stuurknuppel van een éénmotorig toestel van het type Beechcraft. Dikke mist ontnam hem het zicht. Bij dit ongeluk kwam ook zijn manager Dean Manuel om het leven. Zij waren op weg van Arkansas naar Nashville. Jim Reeves is 39 jaar geworden.

1993 - Overlijden Koning Boudewijn. Het laatste publieke optreden van de koning was op de nationale feestdag in 1993, voordat hij samen met zijn vrouw op reis ging naar hun buitenverblijf in het Spaanse Motril. Daar overleed de koning ten gevolge van een hartstilstand op 62-jarige leeftijd. Het stoffelijk overschot werd teruggebracht naar het Koninklijk Paleis te Laken.

De dood van de koning zorgde voor een grote volkstoeloop naar het paleis om een laatste groet te brengen: vele tienduizenden mensen stonden uren in de rij. Het Rode Kruis werd ingeschakeld om de wachtende mensen bij te staan en water aan te reiken omwille van de grote hitte tijdens deze augustusdagen.