top of page

31 juli

1964 - De Amerikaanse country-zanger Jim Reeves kwam bij een vliegtuigongeluk in de buurt van Nashville in Tennessee om het leven. De zanger zat zelf achter de stuurknuppel van een éénmotorig toestel van het type Beechcraft. Dikke mist ontnam hem het zicht. Bij dit ongeluk kwam ook zijn manager Dean Manuel om het leven. Zij waren op weg van Arkansas naar Nashville. Jim Reeves is 39 jaar geworden.

1959 - Neil Sedaka nam in New York het liedje 'Oh Carol' op. Hij heeft dit nummer opgedragen aan Carole King op wie hij behoorlijk verliefd was. 'Oh Carol' werd op 12 oktober 1959 op single uitgebracht in Amerika en bereikte de negende plaats. Carole King reageerde met een eigen liedje, 'Oh Neil'. Deze single werd geen hit.


1983 - In de Britse top 40 scoorde Paul Young zijn eerste solohit met ‘Wherever I Lay My Hat (That’s My Home)’. Hij stond er 3 weken mee op n°1. Het nummer is een cover van Marvin Gaye uit 1962. In 1969 stond het op de B-kant van de Amerikaanse en Britse hit ‘Too Busy Thinking ‘bout My Baby’.


1993 - Overlijden Koning Boudewijn. Het laatste publieke optreden van de koning was op de nationale feestdag in 1993, voordat hij samen met zijn vrouw op reis ging naar hun buitenverblijf in het Spaanse Motril. Daar overleed de koning ten gevolge van een hartstilstand op 62-jarige leeftijd. Het stoffelijk overschot werd teruggebracht naar het Koninklijk Paleis te Laken.

De dood van de koning zorgde voor een grote volkstoeloop naar het paleis om een laatste groet te brengen: vele tienduizenden mensen stonden uren in de rij. Het Rode Kruis werd ingeschakeld om de wachtende mensen bij te staan en water aan te reiken omwille van de grote hitte tijdens deze augustusdagen.


2010 - Overlijden Mitch Miller, Amerikaans orkestleider, zanger, platenproducent en klassiek geschoold hoboist. Hij was één van de invloedrijkste figuren van de Amerikaanse muziek in de jaren 50 en begin jaren 60. ZIjn bekendste hits zijn 'The River Kwai March' en 'The Yellow Rose of Texas'. Hij is 99 jaar geworden.

Comments


bottom of page