31 december

1985 - Ricky Nelson kwam samen met zes anderen om het leven toen ze met een vliegtuigje neerstortten in Texas. Ricky Nelson werd beroemd doordat hij met zijn familie in een comedy speelde. De televisieserie maakte Ricky Nelson tot een tieneridool. Eind jaren 60 ontpopte hij zich met de Stone Canyon Band tot een belangrijk pionier van de country-rock en scoorde hits met o.a. 'Poor Little Fool' en 'Hello Mary Lou'. Hij is 45 jaar geworden.

1967 - De Amerikaanse songwriter en producer Bert Berns stierf op 38-jarige leeftijd aan hartfalen. Hij schreef veel klassieke nummers, waaronder 'Twist And Shout', 'Hang On Sloopy', 'Here Comes the Night', 'I Want Candy', 'Under the Boardwalk', 'Everybody Needs Somebody to Love' en 'Brown Eyed Girl'.


1937 - Geboorte Sir Philip Anthony Hopkins, Welsh acteur en componist. Zijn bekendste rol is die van Hannibal Lecter in 'The Silence of the lambs', waarmee hij in 1991 de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol won. Vorig jaar won hij een tweede Oscar voor beste mannelijke hoofdrol in de film 'The Father'. Hij wordt vandaag 84 jaar


1994 - Grote brand in het Switel-hotel aan het Antwerpse Kievitplein. Omstreeks 22.50 uur brak er in de feestzaal een grote brand uit doordat twee kerstbomen, die te dicht bij acht brandende kaarsen stonden, vlam vatten. Er ontstond een vuurbal en een hittegolf die zich razendsnel door de zaal verspreidde. Door de razendsnelle verspreiding van de hittegolf raakten de gasten in paniek en hadden het moeilijk om de uitgang te vinden en ontstond er chaos. Ziekenwagens en taxi’s vervoerden zwaargewonde hotelgasten naar ziekenhuizen in de omgeving van Antwerpen. Balans van de ramp: 15 dodelijke slachtoffers en 164 zwaargewonden.


2015 - Overlijden zangeres Natalie Cole. Zij werd op 6 februari 1950 geboren als dochter van de jazz-zanger Nat King Cole. Al op haar zesde maakte zij haar zangdebuut door mee te zingen op het kerstalbum van haar vader. In 1976 kwam haar eerste album uit waarvan het nummer 'This Will Be' een grote hit werd. De roem kende een keerzijde. Rond 1979 raakte zij verslaafd aan drugs en alcohol. Na de opname in een afkickkliniek in 1983 ging het weer beter. In 1985 volgde een nieuw drama toen haar man Marvin Yancy overleed aan een hartaanval. In 1991 maakte zij haar succesvolste album 'Unforgettable.... With Love'. Op dit album zingt zij, dankzij de moderne technieken, het nummer 'Unforgettable' samen met haar in 1965 overleden vader. Het album leverde Natalie Cole zes Grammy Awards op. In 2008 werd bij haar hepatitis C vastgesteld. Een jaar later kreeg zij een nieuwe nier. Zij bleef daarna kwakkelen met haar gezondheid en overleed uiteindelijk op 31 december 2015 in een ziekenhuis in Los Angeles. Natalie Cole is 65 jaar geworden.