31 augustus

1945 - Geboorte van de Noord-Ierse zanger, songwriter en muzikant Van Morrison. Samen met Them scoorde hij de hit 'Here Comes The Night' in 1965. Hij ontving zes Grammy Awards, de Brit Award voor uitmuntende bijdrage aan muziek en werd opgenomen in zowel de Rock and Roll Hall of Fame als de Songwriters Hall of Fame. Van Morrison wordt 76 jaar.

1949 - Geboorte Richard Gere, Amerikaanse acteur. De film 'American Gigolo' betekende zijn doorbraak in 1980. In 2003 won hij een Golden Globe met zijn rol in 'Chicago'. Richard Gere wordt 72 jaar.


1974 - De laatste uitzenddag van de zeezenders Radio Veronica, Radio Atlantis en Radio Noordzee Internationaal. Op 1 september 1974 werd in Nederland de anti-zeezenderwet van kracht. Rob Out presenteerde het laatste uur van Radio Veronica, Ferry Maat de laatste uren van Radio Noordzee Internationaal en Steve England het laatste uur van Radio Atlantis.


1997 - Overlijden Prinses Diana, de eerste echtgenote van de Britse kroonprins Charles en de moeder van de prinsen William en Harry. Omstreeks 00.22 uur die dag was zij als passagiere betrokken bij een auto-ongeluk in een tunnel bij de Pont d'Alma in Parijs, samen met haar vriend Dodi Al-Fayed. De auto was op de vlucht voor paparazzi. Met een snelheid van circa 105 km/u reed de auto tegen de dertiende pilaar in de tunnel. Ze waren op slag dood. Lady Di was pas 36 jaar.