top of page

30 november

1945 - Geboorte Roger Glover. Brits muzikant, voornamelijk bekend geworden als bassist van de hard rock band Deep Purple. In 1975 scoorde hij ook een hit met 'Love is all'. Hij wordt 78 jaar.

1937 - Geboorte Britse regisseur, reclameman en producer Ridley Scott. Bekende films van hem zijn 'Thelma and Louise', 'Gladiator', 'Hannibal', 'Robin Hood', 'Blade runner', 'G.I. Jane' en 'Kingdom of heaven'. Hij maakte ook meer dan 2.000 commercials. Ridley Scott wordt 86 jaar.


1943 - Geboorte Surinaams-Nederlandse zanger Oscar Harris. Hij kwam op zijn 19e naar Nederland om te studeren, en bleef. Met de groep 'The Twinkle Stars' scoorde hij hits met 'Try a little love', 'Soldiers prayer' en 'Song for the children'. Hij wordt 80 jaar.


1959 - Geboorte Bart Peeters, zanger, drummer, gitarist, presentator en acteur. Zijn eerste verschijning op de Vlaamse televisie was als kleuter, op de schoot van Tante Terry. Zijn echte televisiecarrière begon nadat hij door Nonkel Bob gevraagd werd als acteur in de serie 'Bart Banninks in 1972. Begin jaren 80 presenteerde Bart Peeters onder andere de programma's 'Villa Tempo', 'Elektron' en 'Pop-Elektron' op de toenmalige BRT. Ondertussen boekte hij ook succes op de radio: samen met Hugo Matthysen maakte hij vanaf 1988 op Studio Brussel het legendarische radioprogramma 'Het Leugenpaleis'. In 1999 werd van dit programma een televisieserie gemaakt onder de titel 'Het Peulengaleis'. In 1993 en 1994 speelde hij ook in de sindsdien jaarlijks uitgezonden verhalenreeks, 'Dag Sinterklaas', waarin hij zichzelf speelt. Op de Vlaamse openbare omroep presenteerde Bart Peeters programma's als 'De Droomfabriek' en 'De Grote Prijs Bart Peeters'. En zo zijn er nog een pak andere. Hij was ook jurylid in 'Belgium's Got Talent'. Op muzikaal gebied is hij bekend gerworden met The Radios. Met deze band scoorde hij onder andere de hits 'She goes nana' en 'I'm into folk'. Bekende solohits van hem zijn 'Konijneneten', 'Lepeltjesgewijs' en 'Brood voor morgenvroeg'. Hij wordt 64 jaar. 1959 - Voor het eerst stond een Nederlandse artiest in de Amerikaanse top-100. Het was de Amsterdamse tenor Willy Alberti met zijn versie van de Rocco Granata hit 'Marina'. Het nummer bereikte de 42ste plaats en bleef Willy Alberti's enige Amerikaanse hit.


1965 - Geboorte Amerikaanse acteur, regisseur, schrijver en komiek Ben Stiller. Hij speelde mee in films als 'There's something about Mary', 'Night at the museum', 'Meet the parents' en 'Meet the Fockers'. Hij wordt 58 jaar.


2011 - Overlijden Nelly Byl, tekstdichter die honderden liedjes schreef voor artiesten uit binnen- en buitenland. Ze is vooral bekend als tekstschrijver van Will Tura, Marva, Ann Christy, Paul Severs en Jimmy Frey. Ze is 82 jaar geworden.


2021 - Overlijden Jules Jean Vanobbergen, beter bekend als Lange Jojo. Zijn bekendste liedjes zijn 'Jules César' en 'Chef, un petit verre, on a soif'. Hij overleed na een lang ziekbed op 30 november 2021 op 85-jarige leeftijd. 2022 - Overlijden Christine McVie, Britse zangeres, toetseniste en songwriter. Ze speelde in de band Chicken Shack en bracht drie soloalbums uit. Haar populariteit kreeg ze toen ze met John McVie trouwde en lid werd van de band Fleetwood Mac. Ze is 79 jaar geworden.

Comments


bottom of page