30 november

1959 - Geboorte Bart Peeters, zanger, drummer, gitarist, presentator en acteur. Zijn eerste verschijning op de Vlaamse televisie was als kleuter, op de schoot van Tante Terry. Zijn echte televisiecarrière begon nadat hij door Nonkel Bob gevraagd werd als acteur in de serie 'Bart Banninks in 1972. Begin jaren 80 presenteerde Bart Peeters onder andere de programma's 'Villa Temp', 'Elektron' en 'Pop-Elektron' op de toenmalige BRT. Ondertussen boekte hij ook succes op de radio: samen met Hug Matthysen maakte hij vanaf 1988 op Studio Brussel het legendarische radioprogramma 'Het Leugenpaleis'. In 1999 werd van dit programma een televisieserie gemaakt onder de titel 'Het Peulengaleis'. In 1993 en 1994 speelde hij ook in de sindsdien jaarlijks uitgezonden verhalenreeks, 'Dag Sinterklaas', waarin hij zichzelf speelt. Op de Vlaamse openbare omroep presenteerde Bart Peeters programma's als 'De Droomfabriek' en 'De Grote Prijs Bart Peeters'. En zo zijn er nog een pak andere. Onlangs zagen we hem nog als jurylid in 'Belgium's Got Talent'. Op muzikaal gebied is hij bekend gerworden met The Radios. Met deze band scoorde hij onder andere de hits 'She goes nana' en 'I'm into folk'. Bekende solohits van hem zijn 'Konijneneten', 'Lepeltjesgewijs' en 'Brood voor morgenvroeg'. Hij wordt 62 jaar.

2011 - Overlijden Nelly Byl, tekstdicher die honderden liedjes schreef voor artiesten uit binnen- en buitenland. Ze is vooral bekend als tekstschrijver van Will Tura, Marva, Ann Christy, Paul Severs en Jimmy Frey. Ze is 82 jaar geworden.


2020 - Martine Tanghe presenteerde, na 42 jaar, voor de laatste keer het VRT-journaal. Meer dan 2 miljoen kijkers waren er getuige van.