top of page

30 maart

2004 - Overlijden van Timi Yuro. Haar grootste hit was 'Hurt'. Deze single bereikte in 1961 de vierde plaats in de Billboard Hot 100. En in 1981 deed ze het nog eens over in de hitparade in Vlaanderen. De hoogste positie toen was plaats 6.

1945 - Geboorte Eric Clapton, Britse gitarist, zanger en componist. Ook wel 'Slow Hand' genoemd. Deze bijnaam kreeg hij omdat hij door zijn stijl van spelen regelmatig snaren brak (en soms gewoon bleef doorspelen) en deze dan ter plekke verving, terwijl het publiek hem begeleidde met traag applaus. Hij wordt 79 vandaag.


1956 - 'I Walk The Line' van Johnny Cash werd opgenomen. De single kwam op 15 september 1956 de Amerikaanse hitparade binnen en bereikte de zeventiende plaats.


1963 - The Chiffons haalden de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijsten met het nummer "He's so Fine". Ze hielden het vier weken vol op die plaats, en werden daarna afgelost door Peggy March met 'I will Follow Him'. 1968 - Geboorte Celine Dion, Canadese zangeres. In 1988 won ze voor Zwitserland het Eurovisie Songfestival met 'Ne partez pas sans moi'. Ze wordt vandaag 56 jaar.


2020 - Overlijden Bill Withers, Amerikaanse soulzanger en componist bekend van 'Lean on me', 'Ain’t no sunshine' en 'Lovely day'. Hij was 81 jaar. Earth Hour Jaarlijks op de laatste zaterdag van maart, in het weekend waarin de zomertijd begint, wordt met dit wereldwijde evenement aandacht gevraagd voor de effecten van klimaatverandering.

'Earth Hour' (Het Uur der Aarde) is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis voor 1 uur te doven (tussen 20:30 en 21:30 uur). Door de elektriciteit uit te schakelen wordt er natuurlijk energie bespaard, maar 'Earth Hour' heeft vooral een symbolische functie.Comments


bottom of page