top of page

30 juni

1966 - In de Hitsville USA-studio’s in Detroit namen The Supremes de single 'You Keep Me Hangin’ On' op. In de studio was het feest, omdat Florence Ballard van The Supremes ook haar 23ste verjaardag vierde. Deze Holland/Dozier/Holland-compositie kwam op 29 oktober 1966 de Billboard Hot 100 binnen en stond twee weken bovenaan. Dit was de achtste nummer 1-notering voor The Supremes binnen twee jaar.

1936 - Het boek "Gone with the Wind" werd gepubliceerd, de bestseller van Margareth Mitchell. 1949 - Geboorte Andy Scott, gitarist van de Engelse groep Sweet, die hits scoorden met o.a. 'Blockbuster', 'Ballroom Blitz', 'Fox On The Run' en 'Love Is Like Oxygen'. Hij wordt 74 jaar.


1953 - De eerste Corvette van Chevrolet rolde in Michigan van de lopende band. De auto kostte toen 3250 dollar.


1960 - De Belgische koning Boudewijn riep Kongo uit als onafhankelijke staat.


1972 - In de Phonogram-studio’s in Hilversum werd door Ramses Shaffy de opnamen van zijn derde album 'Wij Zullen Doorgaan' afgerond. Naast de titelsong staan op dit album 'De Oude Man', 'Als Ik Bang Ben', 'Blijf Bij Mij', 'De Trein Naar Het Noorden', 'Kraanvogels' en 'De Organist'. 1975 - The Jackson Five kondigden aan dat ze Motown Records zouden verlaten voor Epic Records. De broers werden gedwongen hun naam te veranderen in The Jacksons omdat Motown de andere naam bezat. 1983 - Na een jarenlange ruzie maakten Don en Phil Everly bekend weer bij elkaar te komen voor twee reünieconcerten in de Royal Albert Hall in Londen. Het eerste optreden was op 22 september 1983. Ook verscheen er in 1984 weer een nieuwe single van The Everly Brothers. 'On The Wings Of A Nightingale' werd geschreven door Paul McCartney en geproduceerd door Dave Edmunds. De broers waren op 14 juli 1973 als muzikaal duo uit elkaar gegaan. Phil Everly liep toen kwaad het podium af tijdens een live-optreden wanneer zijn broer Don voor de zoveelste keer dronken en stoned op het toneel stond.


2001 - Overlijden Chet Atkins. De gitarist was te horen op onder meer 'Heartbreak Hotel' van Elvis Presley en 'He'll Have To Go' van Jim Reeves. In de jaren zestig was Chet Atkins één van de belangrijkste producers in de Amerikaanse country & western-wereld. Hij maakte ook soloplaten. Hiervoor kreeg hij in 1969 een Edison. Chet Atkins is net 77 jaar geworden.


Comments


bottom of page