30 juni

1966 - In de Hitsville USA-studio’s in Detroit namen The Supremes de single 'You Keep Me Hangin’ On' op. In de studio was het feest, omdat Florence Ballard van The Supremes ook haar 23ste verjaardag vierde. Deze Holland/Dozier/Holland-compositie kwam op 29 oktober 1966 de Billboard Hot 100 binnen en stond twee weken bovenaan. Dit was de achtste nummer 1-notering voor The Supremes binnen twee jaar.


1936 - Het boek "Gone with the Wind" werd gepubliceerd, de bestseller van Margareth Mitchell.


1953 - De eerste Corvette van Chevrolet rolde in Michigan van de lopende band. De auto kostte toen 3250 dollar.


1960 - De Belgische koning Boudewijn riep Kongo uit als onafhankelijke staat.


1972 - In de Phonogram-studio’s in Hilversum werd door Ramses Shaffy de opnamen van zijn derde album 'Wij Zullen Doorgaan' afgerond. Naast de titelsong staan op dit album 'De Oude Man', 'Als Ik Bang Ben', 'Blijf Bij Mij', 'De Trein Naar Het Noorden', 'Kraanvogels' en 'De Organist'.


2001 - Precies 20 jaar geleden overleed Chet Atkins aan de gevolgen van kanker. De gitarist was te horen op onder meer 'Heartbreak Hotel' van Elvis Presley en 'He'll Have To Go' van Jim Reeves. In de jaren zestig was Chet Atkins één van de belangrijkste producers in de Amerikaanse country & western-wereld. Hij maakte ook soloplaten. Hiervoor kreeg hij in 1969 een Edison. Chet Atkins is net 77 jaar geworden.