top of page

30 april

2015 - Overlijden van de Amerikaanse soulzanger Ben E. King. Hij zong eerst bij The Drifters alvorens hij aan zijn solocarrière begon. Zijn solo-hit 'Stand by me' uit 1961 werd een wereldhit. Ben E. King is 76 jaar geworden.

1940 - Het orkest van Jimmy Dorsey zette het nummer 'Contrasts' op de plaat. Het zou één van de bekendste big-band-nummers van de twintigste eeuw worden. 1953 - Geboorte Merrill Osmond, van de Amerikaanse familiegroep The Osmonds. Ze hadden hits met 'One Bad Apple', 'Crazy Horses' en 'Love Me For A Reason'. Ze hadden ook hun eigen tekenfilmserie op ABC-TV. The Osmonds hebben wereldwijd meer dan 75 miljoen platen verkocht. Merrill Osmond wordt 70 jaar.


1958 - Twee jaar nadat 'My Fair Lady' op Broadway in première was gegaan, stond deze musical op 30 april 1958 voor het eerst in Londen op de planken. In de Engelse cast zaten sterren als Rex Harrison, Julie Andrews en Stanley Holloway. Zij hadden ook in Amerika de hoofdrollen vertolkt. 1960 - The Everly Brothers begonnen zeven weken lang op nummer 1 in de UK Singles Chart met 'Cathy's Clown', waarmee Warner Bros een nummer 1 behaalde met hun eerste release.


1983 - Overlijden van de Amerikaanse blueslegende Muddy Waters. Hij is bekend van hits zoals 'I’m Your Hoochie Coochie Man' en 'Mannish Boy'. Muddy Waters is 68 jaar geworden.


1988 - Céline Dion won in Ierland de internationale finale van het Eurovisie Songfestival. De Canadese zangeres deed mee voor Zwitserland met 'Ne Partez Pas Sans Moi'. Tweede werd 'Go', de Britse inzending van Scott Fitzgerald. Gerard Joling zong voor Nederland 'Shangri-La' en werd negende met zeventig punten. 'Laissez Briller Le Soleil' van de Belgische zanger Reynaert kreeg slechts vijf punten.bottom of page