3 november

1948 - Geboorte Marie McDonald McLaughlin Lawrie, beter bekend als de Schotse zangeres Lulu. In 1964 had ze op 15-jarige leeftijd een grote hit met haar versie van 'Shout!'. Ook in 1965 behaalde ze de Britse top 10 met 'Leave a little love'. In 1967 stond de single 'Let's pretend' in de Britse hitparade. In Amerika bereikte het nummer de eerste plaats en werd er tevens de bestverkochte single van dat jaar. In 1969 trad Lulu namens het Vereigd Koninkrijk aan op het Eurovisiesongfestival met het liedje 'Boom bang-a-bang' en haalde hiermee de 2de overwinning voor haar vaderland binnen. Ze moest die overwinning wel delen met Frankrijk, Spanje en Nederland. Ondanks haar zege op het festival duurde het tot 1974 voor Lulu opnieuw een hit scoorde met 'The man who sold the wolrd', geschreven en geproduceerd door David Bowie. Lulu wordt vandaag 73 jaar.

1957 - 'Great Balls Of Fire’ van Jerry Lee Lewis werd op single uitgebracht. Hij bereikte de n°2 in Amerika en de eerste plaats in Groot-Brittannië. In Vlaanderen kwam die niet hoger dan de 16e plaats. Er gingen wereldwijd zo’n 15 miljoen exemplaren van over de toonbank.


1960 - Elvis Presley had zijn vijfde nummer 1 hit in Engeland met 'It's Now Or Never'. Het nummer dat gebaseerd was op het Italiaanse nummer 'O Sole Mio', was Elvis eerste nummer 1 na zijn legerperiode.


1990 - 25 jaar nadat hun eerste versie werd opgenomen, hadden The Righteous Brothers met 'Unchained Melody' opnieuw een dikke hit. Het nummer was te zien in de Patrick Swayze-film 'Ghost'. 'Unchained Melody, geschreven door Alex North en Hy Zaret, is één van de meest opgenomen nummers, met meer dan 500 versies in verschillende talen.


1991 - Overlijden Mort Schuman, Amerikaans componist, tekstschrijver en zanger. Samen met Doc Pomus schreef hij een aantal wereldhits voor onder meer Elvis Presley ('Surrender', 'Kiss me quick'...) en The Drifters ('Save the last dance for me', 'Sweets for my sweet').

Mort Shuman vestigde zich daarna in Europa, eerst in Londen, daarna in Frankrijk. Vanwege zijn succes in Frankrijk ging hij in 1970 in Parijs wonen en schreef en zong vanaf toen ook liedjes in het Frans. Zijn grootste hit is 'Le Lac Majeur'. Hij is 55 jaar geworden.