top of page

3 maart

1987 - Overlijden Danny Kaye, Amerikaanse acteur, komiek en zanger. De roodharige Danny Kaye was één van 's werelds bekendste komieken. We kennen hem van rollen in de films 'The secret life of Walter Mitty', 'The Inspector General', 'Knock on Wood' , 'White Christmas' en 'The Court Jester'. In de jaren vijftig werd Danny Kaye ook beroemd als zanger. Hij werkte onder andere samen met The Andrew Sisters en Bing Crosby. Hij is 76 jaar geworden.

1943 - Geboorte Marc Dex, broer van Juul Kabas en vader van Barbara Dex. Zijn grote doorbraak vond plaats tijdens 'Canzonissima' 1967-1968. Dankzij de stemmen van het publiek kwam Marc Dex met drie liedjes in de finale: 'Oh clown', 'Lai, lai, lai' en 'Niet huilen, mama'. Met 'Maar in Amerika' en 'Aardig meisje van de buiten' had hij in 1969 nog een paar hits. Marc Dex wordt 81 jaar.


1947 - Geboorte Jennifer Warnes, Amerikaanse zangeres. In 1970 ontmoette ze Leonard Cohen, met wie ze als achtergrondzangeres heeft getoerd doorheen Europa. In 1983 zong ze samen met Joe Cocker het nummer 'Up where we belong', behorend bij de soundtrack van de film 'An officer and a gentleman' .

In 1988 scoorde ze een wereldwijde nummer 1-hit met 'I've had the Time of my life', een duet met Bill Medley voor de soundtrack van de film 'Dirty Dancing'. Voor beide songs kreeg ze een Grammy Award en een Oscar. Jennifer Warnes wordt 77 jaar.


1957 - Het Eurovisiesongfestival 1957 was het tweede festival en vond plaats op 3 maart 1957 in Frankfurt am Main. Van de 10 deelnemende landen won Nederland met het nummer 'Net als toen', uitgevoerd door Corry Brokken.


1961 - 'I Want A Guy', de debuutsingle van The Supremes werd uitgebracht. Het trio bestond toen uit Diana Ross, Florence Ballard en Mary Wilson.


1976 - Fleetwood Mac begon in Los Angeles aan de opnamen van 'Rumours'. Deze LP lag vanaf 4 februari 1977 in de platenwinkel. Van 'Rumours' werden wereldwijd meer dan vijftien miljoen exemplaren verkocht. 'Go Your Own Way', 'Dreams', 'Don’t Stop' en 'You Make Loving Fun' zijn vier singles die van de elpee werden gehaald. Alle vier haalden zij de top van de hitparades.


1983 - Overlijden Hergé, de geestelijke vader van stripheld Kuifje. Van de waarin deze jonge reporter de aardbol rondreist om het onrecht te bestrijden, zijn wereldwijd meer dan 200 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Hij is 75 jaar geworden. 1977 - Geboorte Ronan Keating is een Ierse zanger, bekend geworden als zanger van de boyband Boyzone. Hij scoorde enkele solohits zoals 'When you say nothing at all' en 'Life is a rollercoaster'. Hij wordt 47 jaar.


2013 - Overlijden Rik De Saedeleer, voetballer en sportverslaggever. Na zijn voetbalcarrière ging hij de journalistiek in. Hij is het bekendst geworden door veertig jaar lang vele voetbalwedstrijden voor televisie te hebben verslaan en zijn enthousiaste, humorvolle wijze van commentaar geven. Rik De Saedeleer is 93 jaar geworden. 2013 - Overlijden Tony Ronald, artiestennaam van Siegfried André Den Boer Kramer. Hij was een Nederlands zanger die vooral populair was in Spanje. Ronald woonde vanaf het einde van de jaren vijftig in Barcelona. In 1971 had hij een grote hit met 'Help, get me some help'. Hij is 71 jaar geworden. 2017 - Overlijden Amerikaanse gitarist Jim Fuller van The Surfaris. The Surfaris hadden in 1963 een hit met 'Wipe Out'. Jim Fuller stond bekend als de "Godfather" van surfmuziek, een Californische instrumentale muziek. Met zijn Fender-gitaar droeg hij bij aan de populariteit van de instrumenten van Leo Fender. Hij is 69 jaar geworden.


Internationale dag van het gehoor Het is een ideale dag om nog meer bewustzijn te creëren over het vroegtijdig opsporen van oorproblemen en de behandeling van gehoorproblemen. Als we de oorzaken van gehoorverlies beter kunnen begrijpen, kunnen we de levenskwaliteit verbeteren van degenen die er last van hebben.


Werelddag van de wilde dieren en planten Jaarlijks op 3 maart is het World Wildlife Day. Een dag om aandacht te vragen voor een toekomst waarin mens en in het wild levende dieren in harmonie kunnen samenleven. Op deze dag staat de waarde van wilde flora en fauna centraal, inclusief alle ecologische, genetische, sociale, economische, wetenschappelijke, educatieve, culturele, recreatieve en esthetische eigenschappen.
Comments


bottom of page