top of page

3 juni

2001 - Overlijden Anthony Quinn, acteur, schilder en beeldhouwer. Bekende films waarin hij meespeelde zijn o.a. 'Lawrence of Arabia', 'The shoes of the Fishermen' en 'Zorba the Greek'. Hij had in 1967 ook een hit met 'I love you, you love me'. Anthony Quinn is 86 jaar geworden.

1950 - Geboorte Suzi Quatro, Amerikaanse zangeres, basgitariste, radiopersoonlijkheid en actrice. Ze is vooral bekend geworden als glamrockartiest. Ze verkocht wereldwijd zo'n 55 miljoen platen. Haar bekendste hits zijn 'She's in love with you' en 'Stumblin' in' het duet met Chris Norman van Smokie. Ze wordt 73 jaar.


1950 - Geboorte Deniece Williams, Amerikaanse soulzangeres die een wereldhit had met 'Too much, too little, too late', een duet met Johnny Mathis. Deniece Williams brak definitief door met het nummer 'Let's Hear It For The Boy', dat van de soundtrack van de film Footloose afkomstig is. Andere hits zijn: 'Free', 'That's What Friends Are For' en 'It's Your Conscience'. Ze wordt 73 jaar.


1967 - Geboorte Peter Vanlaet. Met de groep Mama's Jasje brak hij als zanger in 1991 door met het nummer 'Zo ver weg'. Andere hits waren 'Teken van leven' en 'Doe het licht maar uit'. In 2020 deed hij nog mee aan het VTM programma 'Liefde voor muziek'. Hij wordt 56 jaar.


2011 - Overlijden Andrew Gold, Amerikaanse zanger. Hij was actief als studiomuzikant en had in de jaren zeventig enkele internationale hits: 'Lonely boy', 'Thank you for being a friend' en 'Never let her slip away'. Hij is 59 jaar geworden.


2016 - Overlijden Mohamed Ali, wereldberoemd bokser uit Amerika. Hij werd door het sportblad Sports Illustrated uitgeroepen tot Sportman van de Eeuw. Hij was wereldkampioen in het zwaargewicht en olympisch kampioen bij de spelen in Rome in 1960.


bottom of page