top of page

3 juli

1944 - Geboorte Michel Polnareff, Franse zanger en songschrijver die vooral in de jaren '60 populair was. Zijn eerste single, 'La poupée qui fait non' uit 1966 was meteen zijn grootste hit. Hij wordt 80 jaar.

1955 - Geboorte Mike Corby, Britse gitarist en toetsenist bij The Babys die we kennen van de hits 'Isn't It Time' (1977) en 'Everytime I Think of You' (1979). Hij wordt 69 jaar.


1962 - Geboorte Tom Cruise, Amerikaans acteur en filmproducent. In 1982 had hij zijn eerste filmrol in 'Endless love'. Daarna volgden een aantal grotere rollen en in 1984 brak hij door met de films 'Risky business' en 'All the right moves'. Een echte superster werd hij door zijn rollen als Lt. Pete "Maverick" Mitchell in de kaskraker 'Top Gun' en als jonge poolspeler in 'The Color of Money' naast Paul Newman. Andere bekende films waarin hij meespeelde, zijn o.a. 'Rain Man', 'Cocktail' en 'Mission impossible'.

Tom Cruise wordt vandaag 62 jaar.

1969 - Overlijden Brian Jones. Hij werd in de vroege ochtend van 3 juli 1969 bewusteloos aangetroffen in het zwembad van zijn huis. In paniek probeerden zijn Zweedse vriendin Anna Wohlin en de gasten Frank Thorogood en Janet Lawson hem te reanimeren. Het mocht niet baten. Brian Jones is 27 jaar geworden. In juli 1997 bekende Frank Thorogood op zijn sterfbed dat hij Brian Jones onder water had geduwd. De twee hadden ruzie gekregen, omdat Frank Thorogood nog geld van de ex-Rolling Stone tegoed had.


1971 - Jim Morrison werd dood aangetroffen in de badkamer van zijn huis in Parijs. Hij bleek aan een hartstilstand te zijn overleden. De zanger van The Doors werd begraven op het kerkhof Père Lachaise in Parijs. Jim Morrison is 27 jaar geworden. 1973 - Overlijden Laurens Hammond. Hij is van huis uit klokkenmaker. In zijn vrije tijd heeft hij een orgel ontwikkeld. Op 19 januari 1934 vroeg hij patent aan op zijn Hammond-orgel. Jimmy Smith, Georgie Fame, Steve Winwood, Ian McLagan (van The Small Faces) en Timmy Thomas zijn enkele bekende bespelers van het Hammond-orgel. Laurens Hammond is 73 jaar geworden.

Comments


bottom of page