top of page

3 december

1964 - The Everly Brothers namen 'That’ll Be The Day' op. Dit liedje was in 1957 een Amerikaanse nummer 1-hit voor Buddy Holly & The Crickets. De versie van Don en Phil Everly werd geen hit in de Verenigde Staten, maar hij stond wel hoog genoteerd in Europa. Op 6 mei 1965 kwam hun versie binnen in de Britse hitparade. Hij blijft steken op de dertigste plaats. In Vlaanderen bereikte 'That’ll Be The Day' van The Everly Brothers de negende plaats.

1955 - Elvis Presley's eerste release op RCA Victor Records werd aangekondigd. De eerste twee nummers 'Mystery Train' en 'I Forgot to Remember to Forget' waren gekocht door Sam Phillips van Sun Records. Elvis werd door zijn nieuwe platenmaatschappij toen omschreven als 'de meest besproken persoonlijkheid in opgenomen muziek van de afgelopen 10 jaar.'


1973 - 'You’re Sixteen' van Ringo Starr werd uitgebracht. Dit was de tweede single van zijn album 'RINGO' dat op 31 oktober 1973 verscheen. De single kwam op 23 februari 1974 binnen in de Britse hitparade en haalde de vierde plaats. In de Verenigde Staten stond 'You’re Sixteen' helemaal bovenaan in de Billboard Hot 100. Het nummer werd geschreven door de broers Richard en Robert Sherman. Het liedje werd in 1960 voor het eerst door Johnny Burnette op de plaat gezet.


1980 - Geboorte Natalia Druyts. Ze raakte ze bekend tijdens het VTM-programma Idool 2003, waarin ze op de tweede plaats eindigde. Natalia was één van de weinige kandidaten die een succesvolle zangcarrière kon opbouwen. Naast zingen is ze ook coach in 'The Voice van Vlaanderen'. Ze wordt 42 jaar


1983 - 'Love Me Just A Little Bit More' van de Dolly Dots kwam binnen op 26 in de Nederlandse Top 40. Deze single stond in de week van 21 januari 1984 op de eerste plaats. Deze single was de enige nummer 1-notering voor de Dolly Dots in Nederland. In Vlaanderen bleef de single steken op de 2e plaats. 2021 - Overlijden Arie Ribbens, Nederlandse zanger. Zijn repertoire bestond voornamelijk uit feest- en carnavalsmuziek met nummers als 'Brabantse nachten zijn lang' en ''Polonaise Hollandaise'. Hij is 84 jaar geworden.

bottom of page