29 november

2001 - Overlijden George Harrison. Gitarist van de legendarische groep The Beatles. Hij maakte vrijwel vanaf het begin deel uit van de groep en stond bekend als de “Stille Beatle”. Nadat Paul McCartney de Beatles in april 1970 verliet, ging ieder zijn eigen weg. George Harrison begon een solocarrière. Zijn meest succesvolle solo-album verscheen in 1970: 'All Things Must Pass' met daarop de grote hit 'My sweet Lord'. Hij is 58 jaar geworden.

1986 - Overlijden Cary Grant, Amerikaans acteur van Britse komaf. Hij eindigde als de op één na grootste mannelijke filmlegende volgens het American Film Institute, achter Humphrey Bogart. Zijn doorbraak kwam er in 1933, toen hij naast Mae West speelde in de films 'She done him worng' en 'I'm no angel'. Met zijn charmante voorkomen maakte Cary Grant vooral furore in romantische komedies. Een aantal daarvan maakte hij met Katharine Hepburn, waaronder 'Bringin up baby' en 'The Philidelphia Story'. In 1941 speelde hij in 'Suspicion', zijn eerste film van Alfred Hitchcock. Hij speelde ook in nog drie andere Hitchcock-klassiekers: 'Notorious', 'To catch a thief' en 'North by Northwest'. Cary Grant is 82 jaar geworden.


2014 - Overlijden Luc De Vos, zanger van Gorki. Daarnaast was hij ook columnist en schrijver. Hij overleed onverwacht op 52-jarige leeftijd, op de 14e verjaardag van zijn zoon. Uit de autopsie bleek dat hij overleden is ten gevolge van een acuut orgaanfalen.