top of page

29 maart

1963 - The Four Seasons maakten hun nachtclub-debuut in de Copacabana in New York. Het kwartet was dan één van de meest succesvolle groepen in Amerika. The Four Seasons stonden vanaf 2 maart 1963 drie weken op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 met 'Walk Like A Man'.

1943 - Geboorte Vangelis, Grieks componist, muzikant en multi-instrumentalist. Hij is vooral bekend van de filmmuziek 'Chariots of Fire' uit 1981 en de nummer 1 hit 'Conquest of Paradise' uit de film 1492.


1944 - Terry Jacks, Canadees zanger. Zijn grootste hit was 'Seasons in the sun' uit 1973. 1954 - José Hoebee, Nederlandse zangeres. Ze vormde samen met Marga Scheide en Patty Brard de meidengroep Luv'.


1969 - Aan de internationale finale van het 14e Eurovisie Songfestival in Madrid deden zestien landen mee. Voor het eerst in de geschiedenis eindigden vier landen bovenaan met precies evenveel punten en het waren ook nog eens vier zangeressen. Op de gedeelde eerste plaats eindigden de Spaanse Salome met 'Vivo Cantando', de Française Frida Boccara met 'Un Jour Un Enfant', de Britse Lulu met 'Boom Bang A Bang' en de Nederlandse Lenny Kuhr met 'De Troubadour'. Louis Neefs werd zevende met 'Jennifer Jennings'.


1985 - Jeannine Deckers en haar vriendin Annie Pécher pleegden zelfmoord in hun huis in Waver. Jeannine Deckers stond vanaf 7 december 1963 als Soeur Sourire met het liedje 'Dominique' vier weken lang op de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Jeannine Deckers leed echter aan depressies. Zij nam drugs en kreeg een alcoholprobleem. Ook leefde zij in tweestrijd door haar homoseksuele geaardheid. Soeur Sourire is 51 jaar geworden.


2011 - Overlijden Bob Benny. Hij begon zijn carrière als zanger vlak na de Tweede Wereldoorlog. In 1959 mocht hij België vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met het liedje 'Hou Toch Van Mij' en eindigde op een gedeelde zesde plaats. In 1961 mocht hij opnieuw voor België aantreden op het Eurovisie Songfestival. Met het liedje 'September, Gouden Roos' kwam hij niet verder dan de vijftiende plaats. In 1963 scoorde hij zijn grootste hit met 'Waar En Wanneer'. Bob Benny is 84 jaar geworden.


TOP 5 - maart 1955 5. Jan Verbraeken - Geef mij de vodka Anusschka 4. The Chords - Zippity Zum (I'm in love) 3. The Crew Cuts - Sh-boom 2. The Four Aces - Mr. Sandman 1. Claude Robin - Ave Maria no morro

bottom of page