top of page

29 december

1951 - Geboorte Yvonne Elliman, Amerikaanse singer-songwriter en actrice.

Haar zangcarrière begon in de vroege jaren 70 in Londen, waar ze optrad in diverse clubs. Dit leidde tot een platencontract en een rol als achtergrondzangeres van Eric Clapton. Ze zong mee op verschillende van zijn hits, onder andere 'I shot the Sheriff'. Ze zong ook de rol van Maria Magdalena op het originele album 'Jesus Christ Superstar' en de Broadway- en filmversies. In 1973 had ze haar eerste hit met 'I don't know how to love him'. Haar zangcarrière nam daarna een hoge vlucht met een aantal hitsingles, onder andere 'Hello stranger' en de Bee Gees song 'Love me'. Haar grootste hit kwam in 1977 met de nummer 1-hit uit de soundtrack van 'Saturday Night Fever', 'If I can't have you', ook geschreven door de Bee Gees. Yvonne Elliman wordt 72 jaar.

1940 - Geboorte Peter Koelewijn, Nederlandse zanger, producent en dj. Hij is ondertussen de pensioensgerechtigde leeftijd ruimschoots gepasseerd maar wordt nog altijd de 'Godfather van de Nederlandse Rock & Roll' genoemd. Naast zijn eigen succesvolle carrière stond hij ook aan de basis van veel andere Nederlandse artiesten. Peter Koelewijn wordt vandaag 83 jaar. 1946 - Geboorte Britse zangeres en actrice Marianne Faithfull. We kennen haar van de hits 'As tears go by', 'The ballad of Lucy Jordan' en 'Sweetheart'. Ze is de ex-vriendin van Mick Jagger. Ze wordt 77 jaar.


1947 - Geboorte Amerikaanse acteur Ted Danson. Hij speelde de kroegbaas 'Sam Malone' in de TV-serie 'Cheers'. Hij was ook te zien in de films 'Three men and a baby', 'Saving private Ryan' en 'Ted'. Hij wordt 76 jaar.


1957 - Chuck Berry was voor opnames in de Chess-studio’s in Chicago. Op de eerste dag nam hij 'Reelin’ And Rockin’' en 'Sweet Little Sixteen' op. Op 30 december 1957 werd 'Johnny B. Goode' op de band gezet. 'Sweet Little Sixteen' bereikte als single in 1958 de tweede plaats in de Billboard Top 100. 'Johnny B. Good' bleef op acht steken.


1965 - 'Thunderball' draaide vanaf deze dag ook in de Europese bioscopen. Deze vierde James Bond-film was op 9 december in de Japanse hoofdstad Tokio in wereldpremière gegaan. Op 21 december was de Amerikaanse première in New York. Sean Connery vertolkte wederom de rol van geheimagent 007. Thunderball werd geregisseerd door Terence Young. Het scenario is van Kevin McClory en Jack Whittingham naar het boek Thunderball van Ian Fleming. De titelsong werd gezongen door Tom Jones.


1980 - Overlijden van de Amerikaanse singer-songwriter en gitarist Tim Hardin door een overdosis heroïne en morfine. Bekende songs van hem zijn o.a. 'How can we hang on to a dream', 'If I were a carpenter' en 'Misty roses'. Hij werd vooral bekend dankzij zijn optreden op het Woodstock-festival in 1969. Veel van zijn songs werden door andere artiesten tot hits gezongen. Hij is 39 jaar geworden.


2011 - Robert Lee Dickey, die optrad als Bobby Purify in het soulduo James And Bobby Purify uit de jaren 60, stierf op 72-jarige leeftijd. Het paar wordt het vaakst herinnerd voor hun Billboard Top 10-hit uit 1966, 'I'm Your Puppet' .

Comentarios


bottom of page