28 november

2002 - Overlijden tekstschrijver Lennaert Nijgh. Hij is vooral bekend vanwege zijn samenwerking met Boudewijn de Groot, zijn jeugdvriend met wie hij samen opgroeide. Hits van zijn hand zijn o.a. 'Welterusten meneer de president', ‘Het Land Van Maas En Waal’ en ‘Testament’. Lennaert Nijgh schreef en vertaalde ook musicals en maakte songteksten voor o.a. zijn toenmalige echtgenote Astrid Nijgh (‘Ik Doe Wat Ik Doe’), Liesbeth List en Ramses Shaffy (‘Pastorale’) en Rob de Nijs (‘Malle Babbe’, ‘Dag Zuster Ursula’). Hij is 57 jaar geworden.

1960 - Elvis Presley stond op nummer 1 in de Amerikaanse singles-hitlijst met 'Are You Lonesome Tonight', zijn derde Amerikaanse nummer 1 van 1960. De single bevatte een gesproken passage die losjes gebaseerd was op Shakespeare.


1929 - Geboorte Berry Gordy, oprichter van Motown Records. In 1957 nam Jackie Wilson 'Reet Petite' op, een nummer dat Berry Gordy samen met zijn zus Gwen en schrijver-producer Billy Davis had geschreven. Jackie Wilson nam de komende twee jaar nog zes nummers op van zijn hand. Berry Gordy herinvesteerde de winst van zijn songwritingsucces in productie. In 1957 begon hij een portfolio van succesvolle artiesten op te bouwen: The Supremes, Marvin Gaye, The Temptations, The Four Tops, Gladys Knight & The Pips, Stevie Wonder en de Jackson 5.


1964 - Geboorte Ann Tuts, actrice die vooral bekend werd door haar rol als Doortje in F.C. De Kampioenen en als Martine in de fictiereeks Bevergem. Zij wordt 57 jaar vandaag.