27 november

1956 - 'The Chirping Crickets’, het enige album van Buddy Holly & The Crickets dat tijdens diens leven werd uitgebracht, lag in de winkel. Op de lp staan o.a. ‘That'll Be The Day’, ‘Not Fade Away’, ‘Maybe Baby’ en ‘Oh Boy’.

1957 - Geboorte Frank Boeijen, Nederlands zanger, dichter, componist en muzikant. In de jaren tachtig was hij populair met de Frank Boeijen Groep. In november 1991 verscheen 'Wilde bloemen', het eerste album van Frank Boeijen als soloartiest. Zijn laatste album dateert van 2018. Hij wordt vandaag 64 jaar.


1970 - George Harrison bracht 'All Things Must Pass' uit met daarop de hitsingles 'My Sweet Lord' en 'What Is Life'. Het driedubbele album werd door de RIAA 6x platina gecertificeerd, waardoor het één van de best verkochte albums van een solo-Beatle zou worden.


1976 - 20 Golden Greats van Glen Campbell kwam op de eerste plaats van de Britse albumlijst terecht, en dat gedurende 6 opeenvolgende weken. Tijdens zijn 50 jaar in de showbusiness heeft Glenn Campbell meer dan 70 albums uitgebracht en meer dan 45 miljoen platen verkocht.