27 mei

1957 - Buddy Holly & The Crickets brachten voor de tweede keer 'That’ll Be The Day' op de markt. Deze single werd op 25 februari 1957 in de studio van Norman Petty in Clovis in New Mexico opnieuw opgenomen. Buddy Holly had het in juli 1956 al eens voor de platenmaatschappij Decca opgenomen. Deze opname werd geen hit. De nieuwe versie verscheen op het Brunswick-label en bereikte op 23 september 1957 de eerste plaats van de Billboard Top 100.

1967 - 'Beestjes' van Ronnie & De Ronnies kwam binnen in de hitparade. Het is een compositie van Peter Koelewijn. Het werd gezongen door de 22-jarige Ronnie Schutte die Peter Koelewijn op een terras in Amsterdam had leren kennen.


1985 - Na vijftien jaar vond Ad Visser het op 27 mei 1985 mooi geweest en stopte hij als presentator van AVRO’s TopPop. Aan het slot van dit afscheidsprogramma werd hij overladen met slingers, terwijl Chris Rea het nummer 'Josephine' stond te playbacken. De verbazing was op het gezicht van Chris Rea te zien. Niemand had hem vooraf iets verteld over dit afscheid.


2004 - Barry en Robin Gibb van The Bee Gees kregen op Buckingham Palace in Londen van de Britse kroonprins Charles de versierselen als Commanders Of The British Empire. Namens hun overleden broer Maurice Gibb nam diens zoon Adam de eretitel in ontvangst. Die was tot tranen toe geroerd. Ook Barry Gibb was zichtbaar diep onder de indruk. Prins Charles toonde alle begrip voor deze emotionele reacties.


JARIG VANDAAG 1951 - Geboorte Jacques Vermeire, acteur, artiest, zanger, komiek en presentator. Zijn doorbraak bij het grote publiek kwam er door zijn wekelijkse deelname als panellid aan 'De Drie Wijzen'. Hij maakte zijn speelfilmdebuut in 1983 in de film 'Na de liefde', en scoorde een kaskraker met meer dan 700.000 bezoekers voor de Vlaamse komische film 'Max'. Hij is bij het grote publiek vooral bekend als garagehouder Dimitri De Tremmerie (DDT) in 'F.C. De Kampioenen'. Jacques wordt vandaag 70 jaar!