top of page

27 maart

1960 - Brenda Lee nam 'I’m Sorry' op. Het nummer werd op 30 mei op single uitgebracht. Vanaf 18 juli stond ze drie weken lang aan de top van de Billboard Hot 100. In Vlaanderen bleef ze steken op de 2e plaats.

1950 - Geboorte Tony Banks, Britse componist, pianist en toetsenist en het meest bekend als één van de oprichters en leden van Genesis. Samen met gitarist-bassist Mike Rutherford is hij de enige die de gehele historie van Genesis in de band heeft gespeeld. Hij wordt vandaag 74 jaar. 1965 - The Supremes scoorden hun vierde Amerikaanse nummer 1 single met 'Stop! in the name of love'. Het nummer werd opgenomen op hun zesde album 'More Hits by The Supremes', en werd genomineerd voor de Grammy Award van 1966 voor Best Contemporary Rock & Roll Group Vocal Performance, waarbij het verloor van 'Flowers on the Wall' van de Statler Brothers. Het nummer werd ook geëerd door opname in de permanente collectie van de Rock and Roll Hall of Fame van de 500 songs die rock and roll vormden.


1967 - The Young Rascals namen 'Groovin’' op. Vanaf 20 mei stond het nummer vier weken lang op de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard 100.


1970 - Geboorte Amerikaanse zangeres, songwriter, actrice, producer en ondernemer Mariah Carey. Ze werd de eerste artiest waarvan de eerste vijf singles nummer 1 bereikten in de Amerikaanse Billboard Hot 100-hitlijst. Ze is één van de best verkopende vrouwelijke artiest in de Verenigde Staten, met 64 miljoen verkochte albums. Ze wordt 54 jaar.


1972 - Elvis Presley nam op wat zijn laatste grote hit zou zijn, 'Burning Love', die een nummer 2-hit werd in de Amerikaanse hitlijst. Geschreven door Dennis Linde en oorspronkelijk opgenomen door country-soulartiest Arthur Alexander, die het opnam op zijn titelloze album uit 1972. Het werd al snel gecoverd en beroemd gemaakt door Elvis en werd zijn grootste hitsingle in de Verenigde Staten sinds 'Suspicious Minds' in 1969. 1973 - Geboorte Maaike Cafmeyer, West-Vlaamse actrice. Haar tv-debuut kwam er in 2001 in de begingeneriek van Man Bijt Hond. Maar haar grote bekendheid verwierf ze in 2004 toen ze de vrouw speelde van Bart De Pauw in 'Het geslacht De Pauw'. Ze was ook te zien o.a. Eigen Kweek, Bevergem, De Twaalf en onlangs nog in het tweede seizoen van Chantal. Maaike Cafmeyer wordt 51 jaar.


2017 - Overlijden Clem Curtis, Britse soulzanger. Van 1966 tot 1968 was hij de leadzanger van The Foundations die we kennen van de hits 'Baby now that I've found you' en 'Build me up buttercup'. Hij is 76 jaar geworden.


2021 - Overlijden Hugo Dellas, Vlaams zanger en acteur. In Vlaanderen werd hij bekend door zijn deelname aan de liedjeswedstrijd Canzonissima, in het seizoen 1966-1967. Het bekendste lied van Hugo Dellas is 'De Torens van Babel'. In de zomer van 1968 maakte hij deel uit van de Belgische ploeg die het Songfestival van Knokke won. Het was de enige keer dat België dit festival won. De andere leden van de winnende ploeg waren Lily Castel, Ann Christy, Nicole Josy en Jacques Raymond.

In 1969 won hij 'De Gouden Sirene' in het Casino van Middelkerke voor het beste lied. Verder was hij onder meer te zien in het jeugdfeuilleton 'Het zwaard van Ardoewaan' en 'De Jo Leemans Show'. Hij is 82 geworden.

Comments


bottom of page