top of page

27 februari

1970 - 'Bridge Over Troubled Water' van Simon & Garfunkel bereikte de gouden status in de Verenigde Staten. De single is op 7 februari 1970 binnengekomen in de Billboard Hot 100 en stond vanaf 28 februari 1970 zes weken lang bovenaan. Het werd de best verkochte single van 1970 in Amerika.1952 - Geboorte Henk Westbroek, Nederlandse zanger, liedjesschrijver en muziekproducent. Hij is vooral bekend van de band Het Goede Doel die ook in Vlaanderen hits had met 'Vriendschap' en 'België'. Hij wordt 72 jaar.


1967 - Pink Floyd nam in de Abbey Road-studio in Londen hun debuutsingle 'Arnold Layne' op. Dit liedje, over een man die 's nachts dameskleding van waslijnen steelt, werd op 10 maart 1967 uitgebracht. Arnold Layne bereikte de twintigste plaats in de Britse hitparade.


1982 - Paul McCartney en Stevie Wonder namen 'Ebony And Ivory' op. Deze single werd op 29 maart 1982 uitgebracht. De single kwam op 24 april binnen in de hitparade bij ons en bereikte de tweede plaats. 2012 - Overlijden tekstschrijver Hans van Wiggen. Hij schreef teksten voor bekende Nederlandse en Duitse artiesten. Onder meer de carnavalskraker 'Het Feest Kan Beginnen' van De Deurzakkers is van zijn hand. Ook schreef hij teksten voor De Zangeres Zonder Naam, Dennie Christian, Eddy Wally, Marianne Weber en Rex Gildo. Hans van Wiggen overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker. Hij is 71 jaar geworden.


2015 - Overlijden Leonard Simon Nimoy, Joods-Amerikaans acteur, filmregisseur, dichter en fotograaf. Hij was het bekendst door zijn rol als Mr. Spock in de televisieserie 'Star Trek'. Hij is 83 jaar geworden.


Uitzonderlijk weer 1996 - Mist veroorzaakt een kettingbotsing met meer dan 200 voertuigen en 10 doden in Deinze

2004 - Zware sneeuwval zorgt voor een sneeuwdek tot 23 cm in Kalmthout.


Internationale ijsbeerdag IJsberen zijn harige en majestueuze beesten die over het koude poolijs zwerven. De afgelopen decennia is het zee-ijs in het Noordpoolgebied echter in een alarmerend snel tempo aan het smelten, waardoor de poolijskap in de loop van de tijd is gaan krimpen. Hierdoor zijn ijsberen hun leefgebied en hun voedselbronnen kwijtgeraakt en zijn ze uiteindelijk gestorven door honger en uitputting. Internationale IJsbeerdag heeft tot doel het bewustzijn te vergroten van de problemen die deze wezens bedreigen en verandering aan te moedigen.Comments


bottom of page