27 december

1963 - De achttienjarige Ronnie Tober trad destijds op bij de AVRO in het televisieprogramma 'Voor De Vuist Weg' van Willem Duys. De Nederlandse zanger woonde sinds 1948 in Amerika. In augustus 1964 kwam Ronnie Tober voorgoed terug naar Nederland. 'Iedere Avond' was in februari 1965 zijn eerste hit, een vertaling van Twilight Time, bekend van The Platters.

2006 - Pierre Delanoë overleed in Parijs aan een hartstilstand. In zijn veertigjarige carrière heeft hij meer dan vijfduizend chansons van een tekst voorzien. O.a. Gilbert Bécaud, Michel Sardou, Gérard Lenorman, Dalida, Nana Mouskouri, Johnny Hallyday en Joe Dassin hebben zijn teksten gezongen. Ook verzorgde Pierre Delanoë de Franse vertaling van de musical 'Jesus Christ Superstar'. Hij is 88 jaar geworden.


1986 - Jackie Wilson stond rond Kerst op 1 in de Engelse hitparade met 'Reet Petite'. Dit nummer werd twee jaar na zijn dood opnieuw een hit, dankzij een commercial voor spijkerbroeken. Geschreven in 1957 door Berry Gordy en Tyran Carlo, hielp het succes van het nummer Berry Gordy destijds om de lancering van Motown Records te financieren. Ook in Vlaanderen was het een dikke nummer 1 hit.


2019 - Overlijden Art Sullivan. Hij was vooral succesvol in de periode 1972-1978 en verkocht toen meer dan tien miljoen albums en singles. Hij kende vooral succes in Frankrijk, Canada, Portugal en Duitsland. In Vlaanderen kennen we hem vooral van 'Ensemble' en 'Et si tu pars', een duet met Kiki. Art Sullivan is 69 jaar geworden.