top of page

27 december

2019 - Overlijden Art Sullivan. Hij was vooral succesvol in de periode 1972-1978 en verkocht toen meer dan tien miljoen albums en singles. Hij kende vooral succes in Frankrijk, Canada, Portugal en Duitsland. In Vlaanderen kennen we hem vooral van 'Ensemble' en 'Et si tu pars', een duet met Kiki. Art Sullivan is 69 jaar geworden.

1944 - Geboorte Mick Jones, Engelse gitarist, songwriter en muziekproducent die vooral bekend is als lid van de band Foreigner. Hij wordt 79 jaar. 1952 - Geboorte Britse zanger-songwriter, gitarist en dichter David Knopfler, broer van Mark Knopfler. Hij werd in 1980 door hem bij The Dire Straits ontslagen na geruzie tijdens de opnamesessies voor het album "Making movies". David Knopfler wordt 71 jaar. 1954 - Geboorte Britse zanger-songwriter en dichter John Watts. Hij is de oprichter en frontman van de groep 'Fischer-Z' bekend van de songs 'The worker', 'Remember Russia', 'So long' en 'Marliese'. Hij wordt 69 jaar.


1963 - De achttienjarige Ronnie Tober trad destijds op bij de AVRO in het televisieprogramma 'Voor De Vuist Weg' van Willem Duys. De Nederlandse zanger woonde sinds 1948 in Amerika. In augustus 1964 kwam Ronnie Tober voorgoed terug naar Nederland. 'Iedere Avond' was in februari 1965 zijn eerste hit, een vertaling van Twilight Time, bekend van The Platters. 1986 - Jackie Wilson stond rond Kerst op 1 in de Engelse hitparade met 'Reet Petite'. Dit nummer werd twee jaar na zijn dood opnieuw een hit, dankzij een commercial voor spijkerbroeken. Geschreven in 1957 door Berry Gordy en Tyran Carlo, hielp het succes van het nummer Berry Gordy destijds om de lancering van Motown Records te financieren. Ook in Vlaanderen was het een dikke nummer 1 hit.


2006 - Pierre Delanoë overleed in Parijs aan een hartstilstand. In zijn veertigjarige carrière heeft hij meer dan vijfduizend chansons van een tekst voorzien. O.a. Gilbert Bécaud, Michel Sardou, Gérard Lenorman, Dalida, Nana Mouskouri, Johnny Hallyday en Joe Dassin hebben zijn teksten gezongen. Ook verzorgde Pierre Delanoë de Franse vertaling van de musical 'Jesus Christ Superstar'. Hij is 88 jaar geworden.

Comments


bottom of page