top of page

27 april

1963 - 'Lucky Lips' van Cliff Richard & The Shadows lag in de platenwinkels. Het was zijn 21ste single. Ruth Brown was in 1957 de eerste die Lucky Lips opnam. De versie van Cliff Richard & The Shadows kwam op 9 mei 1963 binnen in de Britse hitparade en bereikte de vierde plaats.

1947 - Geboorte Amerikaanse zangeres en songwriter Ann Peebles, die in 1973 de hitsingle 'I Can't Stand The Rain' had. Ze nam ook een versie op van 'I'm Gonna Tear Your Playhouse Down', wat later een hit werd voor de Britse zanger Paul Young. Ze wordt 76 jaar.


1949 - Geboorte Herb Murrell, zanger van de Philadelphia-soulgroep The Stylistics die in de jaren 70 hits scoorden met 'You Make Me Feel Brand New' en 'Can't Give You Anything But My Love'. Hij wordt 74 jaar.


1959 - Geboorte Sheena Easton. Haar debuut maakte ze in het televisieprogramma 'The Big Time'. Dat leverde haar een eerste platencontract op. In 1981 scoorde ze haar eerste hit, 'Morning Train', afkomstig van de soundtrack van de film '9 to 5'. Ook met de titelsong van de James Bond film 'For your eyes only' had ze een grote hit. Sheena Easton wordt 64.


1959 - Lloyd Price bracht het liedje 'Personality' uit op plaat. Het werd een wereldhit.


1963 - Little Peggy March begon een drie weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'I Will Follow Him'. Met 15 jaar, 1 maand en 13 dagen jong werd Little Peggy March de jongste zangeres met een Amerikaanse nummer 1-plaat.


1968 - 'Mrs. Robinson' van Simon & Garfunkel kwam binnen in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Deze song vormde het thema van The Graduate, de bioscoopfilm met Dustin Hoffman als Benjamin Braddock en Anne Bancroft als Mrs. Robinson. De single stond vanaf 1 juni 1968 drie weken lang op de eerste plaats. Mrs. Robinson was de tweede nummer 1-notering voor Simon & Garfunkel in de Verenigde Staten.

bottom of page