27 april


Vandaag is het de verjaardag van Sheena Easton. Ze werd geboren op 27 april 1959. Haar debuut maakte ze in het televisieprogramma The Big Time. Dat leverde haar een eerste platencontract op. In 1981 scoorde ze haar eerste hit, 'Morning Train', afkomstig van de soundtrack van de film '9 to 5'. Ook met de titelsong van de James Bond film 'For your eyes only' had ze een grote hit.

Naast zingen heeft Sheena Easton ook veel geacteerd. Haar rol in Miami Vice vergrootte haar bekendheid. In de jaren 90 speelde ze vooral in musicals op Broadway. Enkele jaren geleden speelde ze nog in de musical '42nd Street' op West End. Sheena Easton wordt 62.


1959 - Lloyd Price bracht het liedje 'Personality' uit op plaat. Het zou een wereldhit worden.


1963 - 'Lucky Lips' van Cliff Richard & The Shadows lag in de platenwinkels. Het was zijn 21ste single. Ruth Brown was in 1957 de eerste die Lucky Lips opnam. De versie van Cliff Richard & The Shadows kwam op 9 mei 1963 binnen in de Britse hitparade en bereikte de vierde plaats.


1968 - 'Mrs. Robinson' van Simon & Garfunkel kwam binnen in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Deze song vormde het thema van The Graduate, de bioscoopfilm met Dustin Hoffman als Benjamin Braddock en Anne Bancroft als Mrs. Robinson. De single stond vanaf 1 juni 1968 drie weken lang op de eerste plaats. Mrs. Robinson was de tweede nummer 1-notering voor Simon & Garfunkel in de Verenigde Staten.