26 juni

Vandaag is Georgie Fame jarig. Engelse rhythm & blues, jazzzanger en keyboardspeler. Hij had enkele grote hits in de 60's. Zijn bekendste zijn 'The Ballad of Bonny & Clyde' en de nummer 1 hit 'Rosetta' samen met Alan Price. Hij werd geboren in 1943 en wordt dus 78 jaar.


1284 - Omdat een rattenvanger zijn geld niet had gekregen, zinde hij op wraak. Een week eerder had hij ervoor gezorgd dat alle ratten in Hamelen, terwijl hij op een geheimzinnige fluit speelde, achter hem aan de Weser inliepen en in deze rivier verdronken. Terwijl de ouderen van Hamelen feest vierden, lokte de rattenvanger 253 kinderen naar de Koppenberg buiten de stad. Hij verdween met de kinderen achter een geheime deur. Dit verhaal is een mooie aanleiding om nog eens 'Pied Piper' van Crispian St. Peters of 'Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer' te draaien op de radio.


1953 - Geboorte Tonny Willé, zangeres van Pussycat. De groep werd in 1976 wereldberoemd door de hit Missisippi.


1975 - Na een huwelijk van elf jaar werd door de rechtbank van Santa Monica in Californië de echtscheiding van Sonny en Cher uitgesproken. Ze woonden al een jaar niet meer bij elkaar. Vier dagen later trouwde Cher met Gregg Allman van The Allman Brothers Band. Na tien dagen gingen ook zij alweer uit elkaar. Cher en Gregg Allman bleven wel goede vrienden, vooral nadat op 7 juli 1976 hun zoon Elijah Blue werd geboren. Uiteindelijk werd op 16 januari 1979 hun echtscheiding door een rechter bekrachtigd.


1977 - Laatste concert van Elvis. 18.000 dolenthousiaste fans troepten massaal samen voor de Market Square Arena in Indianapolis. Allemaal kwamen ze voor één man, niemand minder dan de King of Rock ‘n’ Roll. Elvis Presley. De fans gilden de hele show de longen uit hun lijf. Niet beseffende dat het zijn allerlaatste show ooit zou zijn.