top of page

26 juli

1992 - Overlijden Mary Wells, Amerikaanse zangeres die aan de basis stond van het speciale Motowngeluid van het begin van de jaren 60. Ze werd beschouwd als "de koningin van Motown" totdat ze in 1965, op het hoogtepunt van haar carrière, bij het platenlabel vertrok. Haar grootste succes had ze met de single 'My Guy' in 1964. Ze werd 49 jaar.

1943 - Geboorte Mick Jagger, Britse rockmuzikant, componist en producer, het bekendst als zanger van The Rolling Stones. Buiten de Stones had hij ook een solocarrière. Hij slaagde er niet in om solo dezelfde successen te behalen als met de Rolling Stones. Hij wordt 80 jaar.


1949 - Geboorte Roger Taylor, vooral bekend als de drummer en bandlid van de Britse rockgroep Queen.

Hij schreef ook vele hits van Queen, waaronder 'A kind of magic' en 'Radio GaGa'. Naast drums bespeelt hij eveneens gitaar en is hij een succesvol zanger. Hij wordt 74 jaar. 1961 - Geboorte Bart Van Avermaet (Duffel). In 1983 studeerde hij af aan het conservatorium van Antwerpen, waar hij les kreeg van o.a. Dora van der Groen. Bekendheid verkreeg hij door zijn rol van de Poolse immigrant Waldek Kozinski in 'Thuis'. Sinds 2005 is hij ambassadeur van de Federatie Pleegzorg Vlaanderen. Bart Van Avermaet wordt 62 jaar. Ook jarig: Helen Mirren (Engelse actrice, 78), Kelly Pfaff (46). 1969 - Johnny Cash bracht de single 'A Boy Named Sue' uit, een nummer geschreven door Shel Silverstein. Johnny Cash was op het hoogtepunt van zijn populariteit toen hij het nummer live opnam in de San Quentin State Prison in Californië tijdens een concert op 24 februari 1969. Het nummer vertelt het verhaal van de zoektocht van een jonge man naar wraak op een vader die hem op 3-jarige leeftijd in de steek liet en wiens enige bijdrage aan zijn hele leven was hem Sue te noemen.


1974 - John Denver kreeg een gouden plaat voor 'Annie’s Song'. Deze single kwam op 1 juni 1974 de Billboard Hot 100 binnen en stond vanaf 27 juli twee weken op de eerste plaats. John Denver heeft dit liedje voor zijn vrouw Ann Martell geschreven. Zij zijn op 9 juni 1967 met elkaar getrouwd. In 1982 gingen ze uit elkaar. 2002 - Overlijden Luc Philips, acteur en regisseur. Zijn bekendste televisierol was die als pastoor Munte in het televisiefeuilleton 'Wij, Heren van Zichem'. Een rol die hij ook in de speelfilm 'De Witte van Sichem' van Robbe De Hert opnam. Eind jaren 80 speelde hij Bompa in de sitcom 'Bompa'. In 1994 hernam hij zijn rol van Bompa in de spin-off van Bompa, 'Chez Bompa Lawijt'. Hij is 87 jaar geworden.

2006 - De laatste editie van Top Of The Pops werd opgenomen in het BBC Television Centre in Londen. De show werd mede georganiseerd door de ervaren discjockey Sir Jimmy Savile, de allereerste presentator. Er waren optredens van de Spice Girls, Wham, Madonna, Beyonce Knowles en Robbie Williams, maar ook The Rolling Stones, de allereerste band die op Nieuwjaarsdag in 1964 op Top of the Pops verscheen.


2013 - Overlijden JJ Cale, Amerikaanse singer-songwriter. Hij was het bekendst door twee songs vertolkt door Eric Clapton: 'After midnight' en 'Cocaine'. 2021 - Overlijden Michel Van Dousselaere, Vlaams acteur en regisseur. Zijn bekendste rollen zijn die van commissaris Roger de Kee in Aspe en Leo Deschryver in Het Goddelijke Monster. Hij is 73 jaar geworden.

Comments


bottom of page