26 januari

2011 - De Amerikaanse zangeres Gladys Horton stierf op 66-jarige leeftijd. Ze was de oprichter en leadzangeres van de Motown-zanggroep The Marvelettes die de hit 'Please Mr. Postman' had, toen Gladys Horton naar verluidt nog maar vijftien jaar oud was. Ze zong later de hoofdrol op Marvelettes' klassiekers als 'Playboy', 'Beechwood 4-5789' en 'Too Many Fish in the Sea'.

1947 - Geboorte Michel Sardou. Franse zanger, chansonnier en acteur en acteur. Hij komt uit een beroemde Franse artiestenfamilie. Zijn vader Fernand Sardou was zanger, cabaretier en acteur. Zijn moeder Jackie Sardou was zangeres en actrice. Zijn grootste hit in België was 'Les lacs du Connemara', maar hij schreef ruim vijfhonderd chansons voor zichzelf en andere artiesten. Michel Sardou wordt 75 jaar.


1963 - Geboorte Andrew Ridgeley. Brits muzikant, singer-songwriter en producer. Hij vormde samen met George Michael het Britse popduo Wham!. Daarna probeerde hij beroepscoureur te worden in de Formule 3, later zocht hij zijn heil in Hollywood als mogelijk filmacteur. Hierin was hij niet succesvol. In 1990 bracht hij een album uit getiteld 'Son Of Albert'. Zowel het album als de single 'Shake' slaagden er niet in de hitlijsten te veroveren. Andrew Ridgeley wordt vandaag 59 jaar.


1970 - 'Bridge Over Troubled Water' van Simon & Garfunkel werd uitgebracht. Het nummer werd een jaar later onderscheiden met een Grammy Award.