top of page

26 april

1966 - Dusty Springfield stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'You Don't Have To Say You Love Me'. Bij het opnemen van het nummer was ze pas tevreden met haar zang na de 47ste take opname.

1938 - Geboorte van de Amerikaanse gitarist Duane Eddy. Hij brak eind jaren vijftig in Amerika door met een aantal instrumentale rock 'n roll hits: 'Because They're Young', 'Rebel Rouser', 'Londonderry Air' en 'Dance with the Guitar Man'. Hij wordt vandaag 85 jaar. 1962 - Geboorte Eric Van Looy, filmregisseur, tv-persoonlijkheid en presentator. Hij regisseerde de succesvolle films 'Ad Fundum', 'De Zaak Alzheimer', 'Loft' en 'De Premier'. Sinds 2004 presenteert hij de quiz 'De slimste mens ter wereld'. Hij wordt 61 jaar.


1969 - 'Goodbye' van Mary Hopkin bereikte de bovenste plaats in de Nederlandse Top 40 en bleef er 2 weken staan. In Vlaanderen bleef de single steken op de 3e plaats. Het nummer werd geschreven door Paul McCartney van de Beatles. Zelf namen de Beatles het ook op, maar het werd nooit officieel uitgebracht.


1982 - In de Verenigde Staten werd 'Tug Of War' van Paul McCartney uitgebracht. In Europa verscheen dit album tien dagen eerder. Paul McCartney wordt op het album bijgestaan door o.a. Eric Stewart van 10cc en Ringo Starr. Naast de titelsong staat op dit album de hit 'Ebony And Ivory', een duet met Stevie Wonder.


1986 - Het ernstigste ongeluk in de geschiedenis van de kernenergie. Een explosie en brand in de kerncentrale in Tsjernobyl, leidde ertoe dat een groot deel van Europa een dosis nucleaire straling over zich heen kreeg. Direct na de ramp stierven 31 mensen. Honderdduizenden mensen moesten het gebied rond de centrale verlaten. Evenzoveel mensen hebben vermoedelijk een dosis straling te verwerken gekregen.

bottom of page