top of page

25 november

1992 - De film 'The Bodyguard', met in de hoofdrollen Kevin Costner en Whitney Houston, draaide in de bioscopen. De soundtrack werd één van de bestverkochte albums van het jaar.

1952 - In Londen ging het toneelstuk 'The Mousetrap' van Agatha Christie in première. Het was één van de langstlopende toneelvoorstellingen ter wereld. 1972 - Chuck Berry stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'My Ding a-Ling', zijn enige Britse nummer 1. Het nummer werd oorspronkelijk opgenomen door Dave Bartholomew in 1952. Berry's versie was van een concert dat op 3 februari 1972 werd opgenomen in de balzaal van Locarno in Coventry, Engeland. 1989 - Geboorte Tom Dice. In juni 2009 werd zijn debuutsingle 'Bleeding love' uitgebracht, een cover van Leona Lewis. Na enkele maanden stilte werd Tom Dice in november 2009 voorgesteld als vertegenwoordiger van België op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Als eerste Belgische act sinds 2004 haalde hij de finale, en wist met 'Me and my guitar' uiteindelijk zesde te worden. In april 2010 verscheen zijn debuutalbum 'Teardrops', dat de gouden status bereikte. Sinds 2019 vormt hij samen met zijn vrouw Kato Callebaut The Starlings. Onder die naam namen ze ook deel aan het vorige seizoen van het VTM-programma Liefde voor muziek. Tom Dice wordt 34 jaar.


2019 - Overlijden van de Schotse singer-songwriter Ian Sutherland. Hij hielp bij het componeren van Sir Rod Stewarts hit 'Sailing' uit 1975. Ian Sutherland en zijn broer Gavin namen het nummer op in 1972 voordat het een wereldwijde hit werd voor Rod Stewart. De broers werkten als een folkgroep, de Sutherland Brothers Band. Later gecombineerd met de lokale rockband, Quiver, noemden ze zichzelf de Sutherland Brothers & Quiver.


2020 - Overlijden van Diego Maradonna, Argentijns profvoetballer en voetbaltrainer. Hij wordt beschouwd als één van de beste voetballers ooit. Op het WK in 1986 was hij dé vedette die Argentinië naar de wereldtitel leidde. Het Italiaanse Napoli hielp hij in 1987 aan een eerste landstitel. In 1991 werd hij bij Napoli geschorst wegens cocaÏnegebruik. Op het WK van 1994 werd hij na twee wedstrijden naar huis gestuurd, nadat hij positief testte op de drug efedrine. Tussen november 2008 en juli 2010 was hij bondscoach van het Argentijns voetbalelftal.


2022 - Overlijden Irene Cara, Amerikaanse zangeres en actrice die begin jaren 80 twee wereldhits scoorde met de titelsongs van de films 'Fame' en 'Flashdance'. Ze is 63 jaar geworden.

Comments


bottom of page