25 maart

Precies één jaar geleden overleed Liesbeth List. In 1962 was zij voor het eerst op de televisie te zien, onder meer in de talentenjacht Nieuwe Oogst. Ramses Shaffy kwam haar op het spoor en vroeg haar mee te werken aan Shaffy Chantant. Dit was het begin van een jarenlange succesvolle samenwerking. Met Ramses Shaffy scoorde zij in 1969 een top 3-hit met het nummer Pastorale. In datzelfde jaar bracht zij ook een album uit waarop zij liedjes van Jacques Brel vertolkt. Dit album werd goud.


1960: Roy Orbison nam 'Only The Lonely' op. De single bereikte de tweede plaats in Amerika. In ons land bleef het steken op nummer 6.


1963: Het album Surfin’ USA van The Beach Boys werd in de Verenigde Staten uitgebracht. Deze LP zou pas in augustus 1965 in Europa op de markt komen. Surfin’ USA is het eerste album van The Beach Boys dat de gouden status bereikte in Amerika.


1969: John Lennon en Yoko Ono begonnen in het Hilton Hotel in Amsterdam aan hun legendarische Bed-In. Op de ramen van hun hotelkamer plakten zij affiches met teksten als Hair Peace en Bed Peace.


1972: Vicky Leandros won het Eurovisie Songfestival voor Luxemburg met Après Toi. Tweede wordt de Britse inzending, Beg Steal Or Borrow van The New Seekers.


Verjaardagen: 1947: Elton John, Britse popzanger, componist en pianist.


1955: Patty Brard, een Nederlandse televisiepersoonlijkheid, presentatrice en voormalig zangeres in de meidengroep Luv'.