top of page

25 maart

1972 - Vicky Leandros won het Eurovisie Songfestival voor Luxemburg met Après Toi. Tweede werd de Britse inzending, 'Beg Steal Or Borrow' van The New Seekers.

1960 - Roy Orbison nam 'Only The Lonely' op. De single bereikte de tweede plaats in Amerika. In ons land bleef het steken op nummer 6.


1963 - Het album 'Surfin’ USA' van The Beach Boys werd in de Verenigde Staten uitgebracht. Deze LP zou pas in augustus 1965 in Europa op de markt komen. 'Surfin’ USA' was het eerste album van The Beach Boys dat de gouden status bereikte in Amerika.


1969 - John Lennon en Yoko Ono begonnen in het Hilton Hotel in Amsterdam aan hun legendarische 'Bed-In'. Op de ramen van hun hotelkamer plakten zij affiches met teksten als Hair Peace en Bed Peace.


1947 - Geboorte Elton John, Britse popzanger, componist en pianist. Zijn grote doorbraak vond plaats in 1970 met het liedje 'Your song'. Daarna schreven Bernie Taupin en Elton John het ene na het andere liedje. In nauwelijks vijf jaar tijd bracht Elton John maar liefst elf elpees uit en scoorde hij wereldhits met liedjes als 'Rocket Man', 'Crocodile Rock', 'Daniel', 'Bennie And The Jets', 'Don’t Go Breaking My Heart', een duet met Kiki Dee en 'Sorry Seems To Be The Hardest Word'. In de jaren tachtig scoorde Elton John grote hits met liedjes als 'Blue Eyes', 'I’m Still Standing', 'Sad Songs', 'Nikita' en 'Sacrifice'. Dat succes werd in de jaren negentig voortgezet met hits als 'The One', 'Don’t Let The Sun Go Down On Me' (in duet met George Michael) en de voor de Walt Disney tekenfilm The Lion King geschreven liedjes 'Can You Feel The Love Tonight' en 'Circle Of Life'. Ook in de 21ste eeuw blijft hij platen maken. Elton John wordt 76 jaar.


1955 - Geboorte Patty Brard, een Nederlandse televisiepersoonlijkheid, presentatrice en voormalig zangeres in de meidengroep Luv'. Ze wordt 68 jaar. 2020 - Vandaag, precies 3 jaar geleden overleed Liesbeth List. In 1962 was zij voor het eerst op de televisie te zien, onder meer in de talentenjacht Nieuwe Oogst. Ramses Shaffy kwam haar op het spoor en vroeg haar mee te werken aan Shaffy Chantant. Dit was het begin van een jarenlange succesvolle samenwerking. Met Ramses Shaffy scoorde zij in 1969 een top 3-hit met het nummer 'Pastorale'. In datzelfde jaar bracht zij ook een album uit waarop zij liedjes van Jacques Brel vertolkt. Dit album werd goud.

bottom of page