top of page

25 juni

1968 - In de IBC-studio’s in Londen namen The Bee Gees 'I Started A Joke' op. Robin Gibb nam de solozang voor zijn rekening. Hij had dit liedje samen met zijn broers Barry en Maurice Gibb geschreven. De single kwam op 18 januari 1969 binnen in hitlijst bij ons en haalde als hoogste positie de 19e plaats.


1937 - Geboorte Eddie Floyd, Amerikaanse soulzanger, bekend van de hit 'Knock On Wood'. Hij schreef ook '634-5789', een hit in 1966 voor Wilson Pickett. Eddie Floyd wordt 86 jaar.


1945 - Geboorte Carly Simon, Amerikaanse singer-songwriter die bekend werd met het nummer 'You're so vain'. Andere hits van haar zijn 'Coming around again', 'It's hard to be tender' en 'Why'. Ze wordt 78 jaar vandaag. 1954 - Geboorte Lut Hannes. Vlaamse actrice die o.a. meespeelde in Wittekerke en nog altijd in Thuis als Angèle Backx.. Zij is ook theateractrice en regisseerde diverse toneelstukken. Ze wordt 69 jaar.


1967 - Een windhoos trof het zuiden van Nederland en het noorden van België. Vooral de gemeente Oostmalle had erg te lijden. Meer dan de helft van de 900 woningen in het dorp worden beschadigd, de kerk en 117 woningen worden compleet verwoest.


1969 - In de Abbey Road Studio in Londen namen The Hollies 'He Ain’t Heavy, He’s My Brother' op. Elton John was voor deze opname ingehuurd als pianist. Kelly Gordon was de eerste die dit liedje opnam. De versie van The Hollies werd twee keer een hit in Engeland. In november 1969 bereikte de single de derde plaats. Vanaf 24 september 1988 stond de single twee weken aan de top. In Vlaanderen kwam 'He Ain't Heavy, He's My Brother' niet verder dan de 18e plaats.


1987 - Overlijden Boudleaux Bryant. Met zijn vrouw Felice heeft hij in de jaren vijftig en zestig talloze hits geschreven zoals 'Bye Bye Love', 'Wake Up Little Susie' en 'All I Have To Do Is Dream' voor The Everly Brothers en 'Love Hurts' en 'Raining In My Heart' voor Buddy Holly. Felice en Boudleaux Bryant zijn tevens de componisten van de hymne van de Amerikaanse staat Tennessee. Hij is 67 jaar geworden.


1997 - Overlijden Jacques Yves Cousteau. De uitvinder van de onderwatercamera heeft tijdens zijn leven op de omgebouwde Britse mijnenveger Calypso de wereldzeeën bevaren om prachtige onderwaterfilms te maken. In 1975 heeft John Denver zijn liedje 'Calypso' opgedragen aan Jacques Yves Cousteau. Deze single kwam op 13 december 1975 binnen in de hitparade en bereikte de tweede plaats.


2009 - Overlijden Farah Fawcett, Amerikaanse actrice, vooral bekend door haar rol als één van de Charlie's Angels.

2009 - Overlijden Michael Jackson. Michael Jackson begon zijn carrière op 11-jarige leeftijd als zanger van de Jacksons. De eerste hit was I want you back (1970). In 1979 maakte hij samen me producer Quincy Jones de elpee 'Off the Wall'. Grootste hit daarvan was 'Don't stop 'till you get enough'. Zijn grootste succes volgde in 1982 toen hij 'Thriller' uitbracht. Het zou het best verkochte album aller tijden worden. Op 25 juni 2009 werd hij bewusteloos in zijn huis gevonden. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht en is daar overleden. Doodsoorzaak zou een hartstilstand zijn geweest.


2009 - Overlijden Yasmine, zangeres, televisie omroepster en presentatrice. Met 'Don't cry for me Argentina' maakte ze in 1989 haar debuut in de Soundmixshow. In 1991 debuteerde Yasmine als zangeres met de cd 'Mooi zo'. Haar tv-carrière startte ze bij VTM. In 1998 stond ze als VJ mee aan de wieg van TMF Vlaanderen. Nadien ging Yasmine aan de slag bij de VRT, waar ze op één het showbizzprogramma 'De Rode Loper' presenteerde.

Comments


bottom of page