top of page

25 april

1943 - Geboorte van Tony Christie, Engelse zanger die in de jaren 70 succesvol was met 'I did what I did for Maria', 'Is this the way to Amarillo' en 'Las Vegas'. Hij wordt 80 jaar vandaag.

1945 - Geboorte Björn Ulvaeus, Zweedse singer-songwriter, producer, lid van de Zweedse muziekgroep ABBA en co-componist van de musicals. Hij wordt vandaag 78.


1945 - Geboorte Stu Cook, bassist van Creedence Clearwater Revival die we kennen van 'Bad moon rising' en het nummer 1 album 'Cosmo's Factory'. Hij wordt 78 jaar. 1945 - Geboorte Michael Kogel, van de Spaanse beatgroep Los Bravos die in 1966 een hit hadden met de single 'Black Is Black' had. Ze waren de eerste Spaanse rockband met een hit in Engeland en Amerika. In Vlaanderen haalden ze de 4e plaats. Hij wordt 78 jaar.


1961 - Geboorte Frank De Winne, militair piloot en ruimtevaarder. In 2002 verbleef hij ruim acht dagen aan boord van het internationaal ruimtestation ISS. Met die ruimtevlucht werd hij de tweede Belgische astronaut, na Dirk Frimout. Hij wordt 62 jaar.


2006 - Overlijden Tony Bell, zanger, acteur en komiek. Hij is vooral bekend geworden als 'de koning van de moppentappers'. Zijn populairste liedjes zijn 'Oh, wat zijde gij schoon' en 'Charel'. Hii is 93 jaar geworden. 2022 - Overlijden Henny Vrienten, Nederlands componist, gitarist, bassist, pianist en zanger. Hij werd bij het grote publiek bekend als leadzanger en bassist van de ska- en nederpopband Doe Maar. Hij is 73 jaar geworden.


Comments


bottom of page