top of page

24 november

1991 - Vandaag, precies 32 jaar geleden, stierf Freddie Mercury aan complicaties van aids in zijn huis in het Londense Holland Park, slechts een dag nadat hij publiekelijk had toegegeven dat hij hiv-positief was. Mercury was openlijk biseksueel en genoot van een kleurrijke levensstijl als rockster. Tijdens zijn carrière bij Queen scoorde hij meer dan 40 Top 40 UK-singles, waaronder de wereldwijde nummer 1 'Bohemian Rhapsody'. Hij is 45 jaar geworden.

1958 - 'Donna' van Ritchie Valens kwam binnen in de Billboard Hot 100. De single bereikte op 23 februari 1959 de tweede plaats. Dit was twintig dagen nadat de zeventienjarige Ritchie Valens bij een vliegtuigongeluk om het leven is gekomen. In Vlaanderen kwam de single niet hoger dan de 18e plaats.


1968 - Diana Ross en The Supremes stonden op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'Love Child', hun 11e nummer 1 in Amerika. Het nummer was ook opmerkelijk omdat het 'Hey Jude' van The Beatles van de toppositie weghield.


1976 - Chicago begon een drie weken durende run op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'If You Leave Me Now', de enige Britse nummer 1 van de Amerikaanse groep. Het won een Grammy Award voor Best Pop Vocal Performance.


1985 - De Amerikaanse bluesartiest Big Joe Turner stierf op 75-jarige leeftijd aan een hartaanval. Hij schreef 'Shake Rattle and Roll' (een hit voor Bill Haley and His Comets) en 'Sweet Sixteen'.

bottom of page