top of page

24 juni

1947 - Geboorte Mick Fleetwood, Britse rockmuzikant bekend als oprichter en drummer van de band Fleetwood Mac. Daarnaast heeft hij sinds 1981 ook meerdere soloalbums gemaakt, waarvan de meeste onopgemerkt bleven. Hij wordt vandaag 75 jaar.

1945 - Geboorte Colin Blunstone, Brits zanger. In 1964 vormde hij samen met toetsenist Rod Argent, gitarist Paul Atkinson, bassist Chris White en drummer Hugh Grundy de band The Zombies. De bekendste hits waren 'She's not there' en 'Time of the season'. Na het uiteenvallen van de band in 1968 begon Collin Blunstone aan zijn solocarrière. Hij wordt 77 jaar.


1964 - AVRO-talentenjacht Nieuwe oogst met het debuut van komiek André van Duin. Nederlandse komiek, revueartiest, zanger, acteur, regisseur, presentator, tekstschrijver en programmamaker. Al vanaf het begin van zijn carrière nam hij singles op, vooral carnavalliedjes, maar ook een heerlijk zomers liedje.


1974 - De scheiding tussen Peter Allen en Liza Minnelli werd uitgesproken. Zij zijn op 3 maart 1967 in New York met elkaar getrouwd. Dit was het eerste huwelijk voor de dochter van Judy Garland. Vier jaar na deze scheiding had Peter Allen een grote hit in Vlaanderen met 'I Go To Rio'. Hij overleed op 18 juni 1992 aan aids en is 48 jaar geworden.

1981 - In het Odeon-theater aan Leicester Square in Londen was er de wereldpremière van 'For Your Eyes Only'. In deze twaalfde James Bond-film speelde Roger Moore voor de vijfde keer de hoofdrol van geheim agent 007. De titelsong van 'For Your Eyes Only' werd gezongen door Sheena Easton. Het was de eerste keer dat de uitvoerende van het thema ook in de leader van een James Bond-film te zien was. De single kwam op 5 september 1981 binnen in hitparade en haalde als hoogste positie de 5e plaats.


1985 - Whitney Houston werd in de Verenigde Staten bekroond met goud voor haar debuutalbum. Uiteindelijk kreeg de Amerikaanse zangeres negen keer platina voor deze LP. Het titelloze album stond vanaf 8 maart 1985 veertien weken lang op de eerste plaats in de albumlijst van Billboard. De tracks op deze plaat zijn o.a. 'Saving All My Love For You', 'How Will I Know', 'All At Once' en 'The Greatest Love Of All'.


TOP 5 - juni 1976 5. Donna Summer - Could it be magic 4. Ferrari - Sweet love 3. Julien Clerc - This melody 2. Maxine Nightingale - Right back where we started from 1. Don Mercedes - Rocky

bottom of page