top of page

24 juli

1995 - Overlijden van de Amerikaanse countryzanger Charlie Rich. We kennen hem vooral van de single 'The Most Beautiful Girl', die wereldwijd hoog scoorde, een gouden plaat kreeg en een klassieker werd. Charlie Rich is 63 jaar geworden.

1965 - 'Sophietje' van Johnny Lion kwam binnen in de Nederlandse Top 40. Deze ode aan zijn vriendin Sophie van Kleef was een vertaling van Fröken Fräken, een nummer 1 hit voor Sven Ingvars in Zweden. Sophietje van Johnny Lion bereikte de vijfde plaats bij onze noorderburen en kreeg een gouden plaat. Ook in Vlaanderen was het een hit, met als hoogste positie plaats 7.


1965 - De Amerikaanse band The Byrds stond op n°1 in de Britse top 40 met ‘Mr. Tambourine Man’, een nummer gebaseerd op een demoversie van de Bob Dylan-song. De tekst werd aangepast en de kenmerkende 12-snarige gitaar van Roger McGuinn werd toegevoegd. 1974 - George McCrae stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'Rock Your Baby'. Het nummer werd geschreven en geproduceerd door Harry Wayne Casey en Richard Finch van KC and the Sunshine Band. Het wordt door vele beschouwd als de eerste discohit. 1976 - Elton John scoorde zijn eerste Engelse nummer 1 single met 'Don't Go Breaking My Heart', een duet met Kiki Dee. Het werd geschreven door Elton John en Bernie Taupin onder het pseudoniem "Ann Orson" en "Carte Blanche" en was Elton's eerste Britse nummer 1 na 16 Top 40-hits.


1980 - Overlijden van acteur Peter Sellers. Zijn bekendste rol is wellicht die van Inspector Clouseau in de Pink Panther-films. Naast acteren, heeft hij ook altijd graag grammofoonplaten gemaakt. Samen met George Martin heeft hij bijzonder aparte versies van 'A Hard Day’s Night', 'Help!' en 'She Loves You' opgenomen. Peter Sellers is 54 jaar geworden.


1987 - La Bamba, een film over het leven van Ritchie Valens, draaide in de Amerikaanse bioscopen. Lou Diamond Phillips speelt de rol van Ritchie Valens, de zanger die op 3 februari 1959 op zeventienjarige leeftijd bij een vliegtuigongeluk om het leven komt. Marshall Crenshaw is te zien als Buddy Holly, Stephen Lee is The Big Bopper en Brian Setzer speelt Eddie Cochran. De muziek op de soundtrack is van Los Lobos. Vanaf september 1987 was La Bamba ook in Vlaanderen te zien.

Comments


bottom of page