top of page

24 augustus

1978 - Overlijden Louis Prima, Amerikaans entertainer, zanger, acteur en trompettist. Hij werd in zijn tijd beschouwd als de King of the Swing. Tot zijn bekendste nummers horen 'Jump, jive, an' wail', 'Just a Gigolo/I ain't got Nobody', 'Buona Sera (Signorina)', 'Sing, Sing, Sing' en 'Pennies From Heaven'. Louis Prima is 68 jaar geworden.

1974 - '(You’re) Having My Baby' van Paul Anka en Odia Coates stond drie weken op de eerste plaats in de Billboard Hot 100. Hiermee was Paul Anka recordhouder als de man die vijftien jaar en twee weken na zijn vorige nummer 1-hit de top haalde. 'Diana' was op 9 september 1957 zijn eerste grote succes. Op 13 juli 1959 was 'Lonely Boy' zijn tweede nummer 1-hit. Paul Anka heeft (You’re) Having My Baby voor zijn vrouw Anne en zijn vier dochters geschreven als hij vóór een optreden zat te wachten.


1947 - Geboorte Roger De Vlaeminck. Hij was in de jaren 70 één van de beste renners in de klassiekers, maar haalde ook successen in het kleinere rondewerk en het veldrijden. Hij behaalde in totaal 259 zeges op de weg en 70 zeges in het veld.

Eén van zijn bijnamen was 'Monsieur Paris-Roubaix'. Hij reed Paris-Roubaix 14 keer en werd er 4 keer eerste, 4 keer tweede, 1 keer derde, 1 keer vijfde, 1 keer zesde en 2 keer zevende. Roger De Vlaeminck werd ook 6 keer op rij eindwinnaar van de Tirreno-Adriatico. Hij wordt vandaag 76 jaar.


1948 - Geboorte Jean Michel Jarre, Frans componist en muzikant gespecialiseerd in het maken van elektronische muziek met behulp van synthesizers. Hij wordt gezien als één van de pioniers van het genre, samen met andere artiesten zoals Vangelis en Kraftwerk.

Jean-Michel Jarre staat ook bekend om zijn spectaculaire openluchtconcerten met lasers en vuurwerk. Hij wordt 75 jaar.


1998 - Producer Gene Page stierf na een lang ziekbed. Hij werkte o.a. met Barbra Streisand, Barry White en The Righteous Brothers. Hij produceerde ook Whitney Houston's 'Greatest Love of All' en Roberta Flack's 'Tonight I Celebrate My Love'.


2020 - Overlijden Robbe De Hert, filmregisseur. Met succesvolle speelfilms als o.a. ‘De Witte van Sichem’, ‘Zware Jongens’ en Blueberry Hill’ heeft hij de Vlaamse film telkens weer bestaansrecht gegeven. In talrijke documentaires zoals ‘Le Filet Américain’, ‘Janssen & Janssens draaien een film’ en in 2018 ‘Hollywood aan de Schelde’ gaf hij zijn ongezouten mening over mens en maatschappij en de geschiedenis van de Vlaamse film. Robbe De Hert is 77 jaar geworden. 2021 - Overlijden van de Britse muzikant Charlie Watts. Hij is vooral bekend geworden als de drummer van The Rolling Stones. In 2019 publiceerde het blad Rolling Stone een ranglijst van de 100 beste drummers in de geschiedenis van de popmuziek. Charlie Watts kwam daarin op een 12de plaats te staan. De drumstijl van Charlie Watts stond bekend om zijn soberheid. Bekende hits van The Rolling Stones waarin zijn stijl is terug te horen zijn 'Honky Tonk Women', 'Start Me Up' en 'Paint It, Black'.

Kommentare


bottom of page