23 november

1949 - Geboorte Sandra Stevens, zangeres bij The Brotherhood Of Man, bekend van de 1976 hit 'Save your Kisses For Me'. Ze wordt 72 jaar vandaag.

1899 - In het Palais Royal Hotel in San Francisco werd de allereerste jukebox geïnstalleerd. Het was een uitvinding van Lewis Glass van The Pacific Phonograph Company. Het draaien van een 78 toerenplaat kostte 5 dollarcent. Al na anderhalf jaar kon Lewis Glass leven van zijn vondst. De hoogdagen van de jukebox lagen tussen 1937 en 1959.


1955 - Geboorte Martine Tanghe, voormalig journalist. Tanghe was jarenlang een bekende nieuwslezer bij de VRT. Martine Tanghe werd als populair nieuwsanker gewaardeerd en onderscheiden om haar helder en correct gebruik van de Nederlandse taal. Ze wordt 66 jaar vandaag.


1974 - One Hit Wonder Billy Swan begon een twee weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijst met 'I Can Help'. Het nummer was een hit in het grootste deel van Europa en bereikte ook de nummer 1 in Australië. Het was zo succesvol in Noorwegen dat het 37 weken lang in de Noorse hitlijsten stond, waardoor het de 4e best presterende single aller tijden in dat land was.


1985 - De Amerikaanse bluesartiest Big Joe Turner stierf op 75-jarige leeftijd aan een hartaanval. Hij schreef 'Shake Rattle and Roll' (een hit voor Bill Haley and His Comets) en 'Sweet Sixteen'.


1990 - Overlijden Roald Dahl, Brits/Noors schrijver van korte verhalen en kinderboeken zoals 'Matilda', 'De griezels', 'de GVR' en 'Sjakie en de chocoladefabriek'. Hij is 74 jaar geworden.