top of page

23 juni

1962 - Het Nederlandse damesblad Romance organiseerde een groots opgezette landelijke talentenjacht onder de titel Tuk Op Talent. De finale van Noord-Holland werd in Amsterdam gehouden. The Jolly Dolls, Thijs Leerling, Rob De Nijs & The Lords, Het Orlando Miguel Combo en Bram Biesterveld waren de deelnemers. Op 23 juni 1962 was de landelijke finale in het Concertgebouw in Amsterdam. Deze finale werd gepresenteerd door Mies Bouwman. Rob De Nijs & The Lords werden de winnaars van Tuk Op Talent. Als hoofdprijs kregen zij een platencontract bij Phonogram. De eerste single was 'De Liefste Die Ik Ken'. Zijn grote doorbraak kwam er enkele maanden later met 'Het ritme van de regen'

1957 - Geboorte Leslie McGregor "Lee" John is een Britse muzikant, zanger en acteur. Hij is vooral bekend als leadzanger van Imagination, een Brits trio dat in de jaren 80 enkele hits had, waaronder 'Just an illusion' en 'Music and lights'. Lee John wordt 66 jaar.

1967 - In een razend tempo nam Aretha Franklin in vier dagen in de Atlantic Studio in New York het album 'Aretha Arrives' op. 'Chain Of Fools' was de eerste track die werd vastgelegd. Op 'Aretha Arrives' staan verder o.a. 'Baby I Love You', 'You Are My Sunshine' en 'Night Life'. Het album kwam op 26 augustus 1967 binnen in de Billboard-albumlijst en bereikte de vijfde plaats.


1967 - 'Sweet Soul Music' van Arthur Conley werd goud in de Verenigde Staten. Deze single was een bewerking door Arthur Conley en Otis Redding van 'Yeah Man' van Sam Cooke. De single van Arthur Conley kwam op 11 maart 1967 binnen in de Billboard Hot 100 en haalde de tweede plaats.


1972 - Smokey Robinson & The Miracles gaven hun laatste gezamenlijke optreden in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Smokey Robinson ging daarna solo verder. De groep werd in 1955 door Smokey Robinson opgericht als The Matadors. Als Smokey Robinson & The Miracles hadden ze o.a. de hit 'Tears of a clown'. Met 'Sweet Harmony' had Smokey Robinson in 1973 zijn eerste solo-hit. Van 1985 tot 1988 was Smokey Robinson adjunct-directeur van Motown Records. 2011 - Overlijden Peter Falk, Amerikaans acteur vooral bekend door zijn vertolking van inspecteur 'Columbo' in de gelijknamige detectiveserie. Hij is 83 jaar geworden. 2015 - Overlijden Thé Lau, Nederlands muzikant en tekstdichter/schrijver. In 1979 richtte hij de band The Scene op, bekend van de hits Blauw en Iedereen is van de wereld. Hij is 62 jaar geworden. 2019 - Overlijden van de Amerikaanse muzikant Dave Bartholomew. Veel muzikanten namen de liedjes van Bartholomew op, maar zijn samenwerking met Fats Domino leverde enkele van zijn grootste successen op. Halverwege de jaren vijftig schreven ze meer dan veertig hits voor Imperial Records, waaronder de Billboard nummer 1 hit "Ain't That a Shame". Bartholomew's andere hitnummers als componist zijn 'I Hear You Knocking', 'Blue Monday', 'I'm Walkin'', 'My Ding-A-Ling' en 'One Night'. Hij is 100 jaar geworden.


ความคิดเห็น


bottom of page