top of page

23 juli

1966 - Frank Sinatra stond met 'Strangers In The Night' op nummer 1 in de Amerikaanse albumlijst. De LP zou de meest succesvolle uit zijn carrière worden, met een platina-certificaat voor 1 miljoen verkochte exemplaren in Amerika. Het titelnummer leverde hem twee Grammy-awards op: Record Of The Year en Best Male Vocal Performance.

1926 - De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) werd opgericht. Het nam de spoorlijnen en activiteiten van de staatspoorwegen over. De spoorwegen waren toen georganiseerd binnen het ministerie van Spoorwegen, Telegrafie en Posterijen, onder het rechtstreekse gezag van de Minister van Spoorwegen.


1966 - 'Dans Je De Hele Nacht Met Mij' van Karin Kent kwam binnen in de Nederlandse Top 40. Deze single verdrong op 13 augustus 1966 'Sunny Afternoon' van The Kinks van de eerste plaats. Het liedje is een bewerking van 'Dance Papa Mama Dance Pappa Dance' van Hal David en Burt Bacharach. Joanne & The Streamliners waren de eersten die dit liedje op de plaat hebben gezet in 1965. Ook in Vlaanderen bereikte 'Dans je de hele nacht met mij' de top van de hitparade.


1977 - Big Bisou van Carlos kwam in de Nederlandse Top 40 en bereikte daar een 9e plaats. De muziek werd gecomponeerd door Joe Dassin en Bernard Estardy. In Vlaanderen werd het een nog groter succes met als hoogste positie de 3e plaats.


2011 - Overlijden Johnny Hoes, Nederlandse zanger, producer en componist. Hij staat bekend als 'De koning van de smartlap' en was de man achter duizenden meezingers, smartlappen, carnavalhits en levensliederen. Zelf scoorde hij met 'Och was ik maar bij moeder thuis gebleven', 'De smokkelaar', 'Dat is het einde' en 'Friet met mayonaise'. Hij is 94 jaar geworden. 2011 - Amy Winehouse werd dood aangetroffen in haar huis in Noord-Londen, ze was 27. De onrustige zangeres had een lange strijd met drank en drugs die haar recente muzikale carrière overschaduwde

Comments


bottom of page