top of page

23 februari

1968 - 'Delilah' van Tom Jones werd uitgebracht. Dit liedje, geschreven door Les Reed en Barry Mason, werd op 20 december 1967 in de Olympic-studio’s in Londen opgenomen. De single kwam op 28 februari 1968 binnen in de Britse hitparade en bereikte de 2e plaats. In Vlaanderen stond 'Delilah' 4 weken op nummer 1.

1940 - Woody Guthrie schreef de tekst van 'This Land Is Your Land' in zijn kamer in het Hannover House Hotel in New York City. Het nummer werd weer tot leven gewekt in de jaren zestig, toen verschillende artiesten van de nieuwe volksbeweging, waaronder Bob Dylan, The Kingston Trio, Trini Lopez en Jay and the Americans allemaal versies opnamen, geïnspireerd door de politieke boodschap.


1959 - Geboorte Ierse zangeres en actrice Linda Nolan. Samen met haar zussen Anne, Denise, Maureen en Bernadette vormde ze The Nolan Sisters, later The Nolans genaamd. Bekende hits van hen zijn 'I'm in the mood for dancing' en 'Attention to me'. Ze wordt 65 jaar.


1959 - Geboorte Lukas Van den Eynde. Eind 2008 was hij te zien in de musical 'Daens'. In 2009 vertolkte hij slager André Vangenechten in de televisieserie 'Van Vlees en bloed', een personage dat bekend kwam te staan als de bospoeper. In 2013 speelde hij een prominente rol in de zeer succesvolle televisieserie 'Salamander'. Recentere series waarin hij meespeelde zijn 'Déjà Vu' en 'Glad ijs'. Hij wordt 65 jaar.


1959 - 'It Doesn’t Matter Anymore' van Buddy Holly kwam postuum binnen in de Amerikaanse hitparade. De zanger heeft deze compositie van Paul Anka op 21 oktober 1958 in New York opgenomen tijdens zijn allerlaatste studiosessie. Buddy Holly is op 3 februari 1959 bij een vliegtuigongeluk om het leven gekomen. It Doesn’t Matter Anymore bereikte de dertiende plaats in Amerika. In Groot-Brittannië werd het een nummer 1 hit.


1965 - Overlijden Stan Laurel, Brits filmacteur die het bekendst werd als de 'dunne' helft van het komische duo Laurel & Hardy. Hij is 74 jaar geworden. 1995 - Overlijden Melvin Franklin, origineel lid en de lage basstem van The Temptations. Hij is na Eddie Kendricks, David Ruffin en Paul Williams het 4de oorspronkelijke lid van de soulgroep dat stierf. Hij is 52 jaar geworden.

Comments


bottom of page