22 november

1940 - Geboorte Frank Duval, Duitse zanger en componist uit Berlijn. Hij schreef muziek voor de Duitse krimi's Tatort, Der Alte en Derrick. En in 1981 had hij een nummer 1 hit in Vlaanderen met 'Angel of mine'. Frank Duval wordt vandaag 81 jaar.

1963 - De Amerikaanse president John F. Kennedy werd in Dallas in Texas vermoord. Hij is 46 jaar geworden.


1968 - ‘The Beatles’, beter bekend als ‘The White Album’, het 9de studioalbum van The Fab Four, lag in de platenzaak. In schril contrast met de kleurrijke platenhoes van voorganger ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band' uit 1967, was de hoes nu volledig wit, zonder enige tekst.


2007 - Overlijden Maurice Béjart, Frans choreograaf. Op verzoek van een arts begon hij met dansen om zijn gezondheid te verbeteren. Béjart werkte sinds 1987 in het Zwitserse Lausanne als artistiek leider van het 'Béjart Ballet Lausanne'. Zijn bekendste balletten maakte hij op de muziek van 'Le sacré du printemps' van Igor Stravinski, de 'Bolero' van Maurice Ravel en 'Roméo et Juliette' van Hector Berlioz. Hij is 80 jaar geworden.


2020 - Overlijden Corrie Van Gorp, Nederlandse actrice en zangeres. Samen met Andre Van Duin en Frans van Dusschoten vormden de drie jarenlang een populair revuegezelschap. Twee bekende typetjes die André Van Duin en Corrie Van Gorp samen vertolkten, waren Meneer en Mevrouw de Bok. Ze is ook bekend van enkele carnavalhits: 'Zo slank zijn als je dochter', 'Allie van de wegenwacht' en 'Ik ben tamboer'. Ze is 78 jaar geworden.